WZC Wapenveld 1 0 - 1  BAS 1
1-5-2001
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

BAS 1 degradeert niet!

Een grote schare supporters was getuige van de wedstrijd tegen de directe degradatieconcurrent WZC uit Wapenveld. Vanuit de vereniging was een bus gehuurd, welke binnen korte tijd al vol was. Velen kwamen nog met eigen vervoer richting Wapenveld.
Door het grote aantal toeschouwers was het als een thuiswedstrijd voor BAS.

In de eerste helft speelde BAS goed verzorgd voetbal. Steeds werd in de combinatie de vrije man gevonden. Na ongeveer een half uur spelen werd Bas de Raat links de diepte ingestuurd. Er volgde een harde lage voorzet die niet goed weggewerkt kon worden door de verdediging van WZC. Via een vreemde draai belande de bal houdbaar bij de handen van de doelman van WZC. Het Biddinghuizer publiek veerde op toen de doelman de bal in eigen doel werkte. Een welkom cadeau voor de spelers van BAS. Het publiek liet zich ook steeds meer horen wat voor een fantastische sfeer zorgde.

De rust werd ingegaan met de 1-0 stand in het voordeel van de Biddinghuizer "Thuisploeg". Na de rust kon BAS het spel echter niet meer helemaal maken. De mooiste actie volgde echter wel in de tweede helft. Marco Lek draaide zich met een simpel ogende maar o zo moelijke actie vrij van vier(!) WZC verdedigers. Een bekenen schot volgde en belande via de onderkant van de lat in het doel. De scheidsrechter zag hier echter geen doelpunt in.

Angstige minuten waren er dus nog te gaan voort BAS. Jacco Schaap redde nog met een katachtige reflex een bal uit het doel. Maar BAS liet de winst niet meer gaan. Herman Stegeman en Gerard van Tilburg werden als frisse krachten nog ingebracht. En na het laatste fluitsignaal kon het Biddinghuizer publiek juichen. het publiek kreeg vervolgens van de spelers van BAS een applaus terug.

Speciale vermelding was er nog voor Iven van Velde. Na weken uit vorm te zijn geweest speelde hij vanavond een prima partij. De fans noemden hem na de keeper van WZC dan ook de man van de wedstrijd.

BAS kan zich nu, net als andere jaren, weer rustig voorbereiden op het nieuwe seizoen, wederom in de derde klasse.