BAS 1 - Prins Bernhard 1 : 2-0

BAS 1 2 - 0  Prins Bernhard 1
3-11-2001

Eerste thuisoverwinning BAS 1

Bas hield afgelopen zaterdag de 3 punten verdiend op de Schelp, in de thuiswedstrijd tegen Prins Bernhard uit Uddel. De teruggekeerde Marco Lek tekende voor de 1-0, Frank van Dekken bracht de 2-0 op het scorebord. Het vertoonde spel was wederom niet altijd even goed, maar het resultaat vergoedde veel.

Vooraf deed trainer Egbert Kragt in het programmablad de prognose dat BAS een 2-0 overwinning zou boeken. Motivatie hierachter was dat BAS beter om kan gaan met voetballende tegenstanders, ipv teams die wedstrijden op inzet proberen te beslissen. Voetballende tegenstanders, zorgen ervoor dat BAS ook aan voetbal toe kan komen. Dit gebeurde zaterdag echter veel te weinig. Vooral de eerste 30 minuten was BAS de mindere ploeg. Prins Bernhard wist dit verschil echter niet in doelpunten uit te drukken. Iets waar de ploeg, gezien de stand op de ranglijst, het hele seizoen al last van heeft. De ploeg dook wel een aantal keren gevaarlijk op, veroorzaakt door fouten aan de kant van BAS, maar wist nauwelijks voor doelman Schaap te verschijnen.

Grootste kans
Grootste kans voor de gasten onstond uit een corner die bij de eerste paal door iedereen werd gemist en daardoor niet tot doelpunt gepromoveerd werd. BAS stelde hier weinig tegenover. Het enige wapenfeit leidde direct tot een doelpunt. Een goede lange pass van Gerben van de Bos werd door Hans Custers meegenomen. Zijn voorzet werd in eerste instantie nog gemist door Frank van Dekken, maar, de van de vakantie teruggekeerde, Marco Lek wist uit de draai de bal binnen te schieten, waardoor BAS met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Geen problemen
In de 2e helft kwam BAS verdedigend niet meer in de problemen. Van achteruit werd beter doorgeschoven, waardoor Prins Bernhard de voorhoede met moeite kon bereiken. Deze onzuivere ballen waren een makkelijke prooi voor de verdediging van BAS. Het feit dat de verdediging niet meer in de problemen kwam, leidde er helaas niet toe dat het veldspel beter werd. Te lage handelingssnelheid was hier vooral debet aan. Desondanks vielen er nog een flink aantal kansen te noteren. Gerjan Westerhof dook een aantal keren gevaarlijk op, maar wist zijn doelpuntenreeks van de afgelopen weken niet te continueren.

Ondanks dat er bij BAS dit seizoen vaste afspraken zijn over het nemen van vrije trappen en corners, leidde dit dit seizoen nog niet tot een goal, tot zaterdag. Een corner van Berrie Kollen werd bij de eerste paal geschampt door Gerjan Westerhof. Frank van Dekken was er als de kippen bij om de 2-0 overtuigend op het scorebord te zetten.

Na afloop toonde trainer Kragt zich niet echt tevreden over het vertoonde spel: “Met de uitslag ben ik natuurlijk content, maar ik hoor van iedereen dat de 2e helft zo goed was, zelf heb ik niet echt kunnen genieten”. Op de vraag of hij uberhaupt nog wel vertrouwen had in een goede afloop op het gebied van de voetbaltechnische ontwikkeling, reageerde de trainer enigszins verbaasd: “Hoezo? Ik had absoluut niet de illusie dat wij in 3 a 4 weken een ogenstrelend stukje voetbal op de mat zouden leggen, dit hoort allemaal bij het bekende leerproces. Nieuw systeem, nieuwe manier van denken. Op de training wordt veel progressie geboekt, met bij vlagen echt goed voetbal. Het heeft gewoon tijd nodig voordat het team genoeg vertrouwen heeft om ook zo op de zaterdag het lef te hebben om zo te voetballen”.