Vriendschappelijke wedstrijd
2-2-2002
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 1 weer op de goede weg

Door de afgelasting van BAS-'t Harde, speelde BAS 1 afgelopen zaterdag vriendschappelijk tegen 2e klasser SEH. Van dit klasse verschil was niets te merken. BAS won verdiend met 3-0.

De blamage van de 2e helft van vorige week werd door trainer Kragt deze week gebruikt om de neuzen weer dezelfde kanten op te krijgen, desondanks startte BAS de wedstrijd met niet erg veel overtuiging. Ondanks dat het spelniveau een stuk hoger lag dan vorige week, was er veel onrust in de verdediging, en dan met name in de eerste 10 minuten. Laatste man Gerben van de Bos moest een paar keer aan de noodrem trekken. In de competitie had dit zeker 1 of meer gele kaarten ten nadele van van de Bos opgeleverd. Martijn Dekker, de vervanger van Jacco Schaap, keepte een degelijke wedstrijd, maar ondanks dit, had SEH het eerste kwartier eenvoudig op een 2-0 voorsprong kunnen komen. BAS stelde hier niet zoveel tegenover. Een verkeerde terugspeelbal werd goed opgepakt door Hans Custers maar in plaats van te scoren, schoot hij in de handen van de keeper. Marco Lek haalde met een mooie volley uit, maar trof alleen de vuisten van de doelman. Tot meer wapenfeiten kwam BAS niet in de eerste helft en even was er de vrees dat de lijn naar boven nog niet was ingeslagen.

Sterke 2e heflt
In de 2e helft kwam Herman Stegeman voor de geblesseerde Gerben van de Bos en ging het team goed uit de startblokken.

Gevaar voor het doel

Voorin werd er druk gezet en van achteruit werd door aanvoeder Tino Bies goed doorgeschoven naar het middenveld. Zo creëerde BAS het gewilde extra poppetje op het middenveld. De druk zorgde ervoor dat SEH het spoor bij vlagen een beetje bijster was. Goed doorjagen van Hans Custers zorgde ervoor dat de verdediger de bal woest terug speelde zonder te weten dat de keeper inmiddels vlak achter hem stond. Frank van Dekken was er dan ook als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. BAS kwam niet meer in de problemen en schakelde nog een tandje hoger, toen Berrie Kollen en Gerjan Westerhof het veld in kwamen. Westerhof liet zich direct gelden door een goede actie in te zetten, die door de verdediging van SEH alleen onreglementair gestopt kon worden. Tino Bies nam de strafschop en bracht BAS koeltjes op 2-0. Daarna waren er nog diverse kansen. Iven van Velde liep al juichend weg na een prachtige actie en dito schot, helaas belandde zijn bal echter op de paal, Gerjan Westerhof kwam net te kort bij een voorzet van Berrie Kollen en Hans Custers zag zijn inzet door de doelman gekeerd. In de 70ste minuut was het eindelijk weer raak. Marco Lek zette zijn actie goed door en legde de bal op de 16 meter af aan Jelle Sybesma deze kapte zijn man uit en schoot de bal met rechts in de bovenhoek. SEH kon geen vuist vormen en botvierde zijn frustraties op de spelers van BAS 1. In de 87ste minuut was er dan ook een terechte rode kaart voor de doelman van SEH die volledig onnodig bij de zijlijn Gerjan Westerhof torpedeerde. Verder kansen deden zich niet voor en gecontroleerd werd de wedstrijd door BAS uitgespeeld.

Tevreden
Trainer Kragt gaf na de wedstrijd aan tevreden te zijn: “Ik heb een aardige eerste helft gezien, maar een hele goede 2e helft. Ik ben blij dat de jongens de blamage van vorige week omgezet hebben in een goed resultaat tegen een 2e klasser, want dat is het”. Op de vraag of hij er uit is voor de eerste competitie wedstrijd van a.s zaterdag tegen Hoevelaken, vertelde hij: “Ik ben er al uit, ik vertel het echter nog niet aan de jongens dus zeker niet aan jou. Jullie zullen nog even moeten wachten tot zaterdag”.

Als trainer Kragt de spelers deze week nog een stapje hoger laat komen, kan Hoevelaken zijn borst nat maken. Tenslotte ligt de 5-1 nederlaag in en tegen Hoevelaken iedereen nog vers in het geheugen.