BAS 1 - Hoevelaken 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  Hoevelaken 1
9-2-2002

BAS 1 morst 2 punten

Ondanks een prognose van trainer Kragt dat BAS met 4-0 zou winnen, werd er uiteindelijk niet meer dan 1 punt gehaald. BAS speelde gelijk met 1-1 tegen Hoevelaken, waar op meer gehoopt was.

BAS had wat goed te maken. Uit werd met 5-1 verloren van sc Hoevelaken en BAS beschikte dan ook niet alleen over een fitte selectie, maar ook over een scherpe selectie.

Vanaf het begin was hier overigens weinig van te merken. Het leek of er een soort matheid over de ploeg lag, een matheid die misschien wel het gevolg was van overconcentratie. Na 10 minuten schudde BAS echter deze matheid van zich af en trok het spel naar zich toe. Dit leidde dan ook tot een druk op de verdediging van sc Hoevelaken waar Hoevelaken geen raad mee wist. Er volgden kansen: Marco Lek schoot knap in vanaf de linkerkant en Berrie Kollen verlengde een corner naar een 2e paal die niet bezet was.

BAS zet druk

Wel of geen buitenspel
In de 24ste minuut kwam, wat later bleek, de ommekeer in het spel van BAS, in negatieve zin. Een vrije trap van Gerjan Westerhof werd door Tino Bies verlengd. Frank van Dekken stond op de juiste plek om de bal in te koppen, 1-0 leek het. De scheidsrechter floot het doelpunt echter af vanwege buitenspel. Dit omdat Frank van Dekken op het moment dat Tino Bies de bal verlengde al voor de keeper had gestaan, waardoor er zich nog maar één persoon tussen hem en de achterlijn bevond. BAS was door deze beslissing volledig van slag. Commentaar op elkaar en op de leiding, zorgde voor onrustig voetbal. Berrie Kollen liep hierdoor een gele kaart op. Als klap op de vuurpijl blunderde BAS achterin, waardoor Hoevelaken zelfs op 0-1 kon komen.

In de 2e helf probeerde BAS vanaf het begin het heft weer in handen te krijgen, maar doordat de laatste passes niet aankwamen of de bezetting voor de goal er simpelweg niet was, ploeterde BAS meer dan dat het voetbalde.

Op jacht naar 1-1

Uiteindelijk zorgde een van de weinig goede aanvallen voor de gelijkmaker. Marco Lek speelde Iven van Velde in, die goed voorzette. Gerjan Westerhof was er als de kippen bij om, met een kopbal, de 1-1 binnen te knikken. Hierna werkte BAS wel hard maar kwam het niet verder; sterker nog het kroop door het oog van de naald toen Jaco Schaap tot 2-maal toe goed ingreep. Uiteindelijk was de grootste kans nog voor BAS. In de 88ste minuut speelde Gerjan Westerhof zichzelf goed vrij. Maar inplaats van de bal af te leggen op de geheel vrijstaande Tino Bies, koos hij voor een schot, dat gepakt werd door de doelman van Hoevelaken. Na 90 minuten bleef het scorebord op 1-1 staan en had BAS, naast de gele kaart van Berrie Kollen, ook Marco Lek en Hans Custers met geel bestraft zien worden.

Zeer ontevreden
Trainer Kragt was na afloop dan ook zeer ontevreden: "Dit was slecht, heel slecht. Vandaag voetbalden we zonder achterliggende gedachte. In de rust heb ik nog tegen de jongens gezegd dat er meer rust in de ploeg moest komen, maar helaas in de 2e helft werd het niet beter".

De ranglijst laat een spannend beeld zien. De afstand tussen de nummer 12 en de nummer 2 is slechts 6 punten. BAS steeg een plaatsje door het gelijke spel en staat nu 7e. Volgende week zal er gewonnen moeten worden van EZC, omdat anders de degradatiezone wel erg dichtbij komt.