Hierden 1 4 - 1  BAS 1
2-3-2002
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

BAS 1 naar probleemzone

Afgelopen zaterdag werd het 4-1 in en tegen Hierden. Door dit verlies bevindt de ploeg van trainer Kragt zich op de voor laatste plaats en mag ze zich licht zorgen gaan maken.

Met het gelijkspel dat tegen Hierden behaald was in de beker nog in het geheugen begon BAS zaterdag fel aan de wedstrijd. Zaak was om vroegtijdig te storen om zo de enigszins onrustige verdediging van Hierden zo snel mogelijk te ontregelen. Op het slechte veld van Hierden creëerde BAS dan ook snel een aantal kansen. Westerhof was 2 maal gevaarlijk. Vooral de laatste kans zorgde voor nog al wat opwinding. De vlag van de grensrechter ging omhoog en Westerhof werd afgefloten in een zeer kansrijke positie. Groot was de verbazing en verontwaardiging dan ook toen grensrechter Hummeling van BAS de vlag omhoog stak en de scheidsrechter niet floot, zo keek BAS binnen 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De scheidsrechter had moeite om de wedstrijd in de hand te houden en stapelde vreemde beslissing op vreemde beslissing. Zo kreeg Marco Lek volkomen onterecht de gele kaart voor het niet voldoende afstand nemen bij een vrije trap. BAS bleef druk zetten, maar enkele schoten van afstand leverden geen resultaat op. Door het vroegtijdig storen werd er veel ruimte achter de verdediging weggegeven. In de 10e minuut werd van deze ruimte door Hierden optimaal gebruik gemaakt en keek BAS tegen een 2-0 achterstand aan.

In de 15e minuut zorgde het veldoverwicht dan toch voor de verdiende treffer. Marco Lek zette voor vanaf links en Frank van Dekken schoot de bal bij de 2e paal hard binnen. Lang kon BAS niet genieten van deze aansluitingstreffer, want 3 minuten later was het alweer 3-1. De altijd sterk keepende Jacco Schaap beoordeelde een kopbal verkeerd en sloeg de bal uiteindelijk zelf in de goal. Ondanks de stand op het scorebord bleef BAS sterk acteren in de eerste helft en leek het erop dat de stand in de 2e helft gelijk getrokken zou moeten kunnen worden.

In de tweede helft verzuimde BAS vroegtijdig druk te zetten. Hierdoor kon Hierden comfortabel leunen op de verdediging en de 3-1 voorsprong. BAS ontsnapte nog aan een strafschop en probeerde halverwege nog 1 maal alles uit de kast te halen. Kleine kansen waren er nog voor Iven van Velde en Gerjan Westerhof. Maar in plaats van de 3-2 werd het zelfs nog 4-1 door een ongelukkig weggeschoten bal van Tino Bies. Deze belandde via het lichaam van Jelle Sybesma voor de voeten van de spits van Hierden.

Trainer Kragt wilde na de wedstrijd niet reageren. Volgende week speelt BAS thuis tegen WZC. Een zware dobber. Te meer omdat Tino Bies in de 2e helft tegen een kaart, en bijbehorende schorsing, opliep. Door de blessures van centrumverdedigers Ferry van Dekken, Henk Christiaanse, Gerben van de Bos en Herman Stegeman zal BAS met weer een nieuw centrum aan moeten treden.