Vriendschappelijke wedstrijd
5-3-2002
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS 1 verliest oefenpot

BAS 1 oefende dinsdag tegen DSV. Door de vele afzeggingen, was de groep verre van compleet, BAS verloor met 3-1.

Trainer Kragt vroeg om de vriendschappelijke wedstrijd tegen de 4e klasser, zodat BAS gedwongen zou worden om het spel te maken. Dit lukte slechts bij vlagen. De opbouw verliep veel te traag en van achteruit werd er vaak te veel en te diep doorgeschoven, waardoor centrale middenvelder Marco Lek niet aan voetballen toekwam.

Te weinig organisatie
Typisch voorbeeld van dit te ver doorschuiven van de achterhoede was de 1-0. Jelle Sybesma brak door op links, zijn slechte voorzet werd weggewerkt door de verdediging van DSV waarna met 5 passen simpel het middenveld overgestoken kon worden. Dit omdat er van achteruit al tever doorgeschoven was. Het wedstrijdbeeld was redelijk in evenwicht. Beide teams ontliepen elkaar qua niveau niet veel. Kansen waren er genoeg. Jelle Sybesma brak meerdere keren door op links. Helaas waren zijn voorzetten niet echt van de juiste kwaliteit en als ze dat wel waren, was de voorhoede van BAS niet instaat om deze af te werken. Na missers van Andre ten Cate, Frank van Dekken, Hans Custers en Marco Lek, kreeg BAS middels een strafschop de uitgelezen kans. Tino Bies schoot echter te zwak in, waarna BAS met 1-0 de rust in ging.

Lager spelnivo
In de 2e helft was het spelnivo niet veel beter en eerder lager. Vooral van achteruit werd er slecht opgebouwd. Het te trage heen en weer schuiven van de bal zorgde ervoor dat DSV eenvoudig vast kon zetten. In de 10e minuut na rust was het dan ook raak. Centraal werd er te lang gelopen met de bal, waarna DSV dit eenvoudig uit kon spelen en de 2-0 op het scorebord kon zetten. BAS zette weer aan en creeerde genoeg kansen. Jelle Sybesma, Marco Lek en Menno Slump hadden kansen genoeg om het verschil kleiner te maken. Uiteindelijk moest er voor de 2-1 weer een strafschop aan te pas komen.

Menno Slump werd gevloerd en dit keer schoot Marco Lek de bal hard genoeg in de hoek. Lang kon BAS niet genieten, want aan de andere kant zorgde een botsing tussen Rolf de Jong, Boy Bies en de spits van DSV voor een strafschop en zo werd de eindstand op 3-1 gezet.

Aanstaande zaterdag speelt BAS thuis tegen WZC uit Wezep. Dinsdag wordt er dan geoefend tegen DOS Kampen.