BAS 1 - WZC Wapenveld 1 : 0-3

BAS 1 0 - 3  WZC Wapenveld 1
9-3-2002

BAS 1 onder druk

BAS 1 speelde zaterdag een 6 punten wedstrijd. Gebrek aan inzet in de eerste helft zorgde voor een 0-2 achterstand. Uiteindelijk werd het zelfs 0-3.

Vooraf was het duidelijk, de wedstrijd tegen WZC stond in het teken van er op of eronder. Desondanks begon BAS niet goed aan de wedstrijd. Voorin werd niet voldoende druk gezet, waardoor BAS verdedigend al vrij snel in de problemen kwam. Tot opluchting van alles en iedereen wist WZC hier niet van te profiteren. Ondanks dat het initiatief van de wedstrijd bij WZC lag, kreeg BAS een aantal redelijke kansen. Jelle Sybesma schoot voorlangs, Marco Lek volleerde net naast en Gerjan Westerhof miste in kansrijke positie.

Uiteindelijk verzilverde WZC een van de kansen. Een vrije trap vanaf de zijkant werd hard voorgebracht bij de eerste paal. Zonder dat de bal aangeraakt werd verdween de bal achter doelman Schaap. Waar verwacht kon worden dat BAS een tandje erbij zou zetten, bleef de ploeg ploeteren. Gerben van de Bos kreeg geel en toen de rechtsbuiten van WZC door de verdediging van BAS kon soleren, stond de 0-2 op het scorebord.

Ander gezicht
In de 2 helft liet BAS een ander gezicht zien. Tot op het bot gemotiveerd pakte de ploeg de wedstrijd op en werd er vanaf het begin druk gezet op de verdediging van WZC. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd maar BAS voetbalde voor wat het waard was.

Invaller Barry van Someren kreeg een van de beste mogelijkheden op de 2-1. Helaas belandde zijn kopbal net naast de goal. De achterhoede van WZC kwam meer en meer in de problemen. Schoten van Gerjan Westerhof en Frank van Dekken gingen over en een poeier van Gerben van de Bos werd knap gestopt door de doelman. Door de grote druk van BAS werden de ruimtes achter de verdediging wel steeds groter. Uiteindelijk liep BAS tegen een messcherpe counter aan en keek men tegen een nagenoeg onoverbrugbare 0-3 achterstand aan.

Oplopende frustraties
De wedstrijd werd er door deze stand niet beter op. WZC leunde comfortabel op de verdediging en BAS neigde het hoofd in de schoot te leggen. Nadat de scheidsrechter al diverse gele kaarten had uitgedeeld aan de bezoekers uit Wapenveld, liep ook Marco Lek tegen een ongelukkige gele kaart op, waardoor hij volgende week geschorst is. Berrie Kollen maakte het helemaal bond. Herhaaldelijk klagen tegen de leiding en het uiteindelijk duwen van de scheidrechter leverde hem een terechte rode kaart en bijbehorende schorsing op.

Trainer Kragt zuchtte na afloop: "Tja, dit is dramatisch. In de eerste helft gaven we veel te veel ruimte weg, waardoor WZC eenvoudig op 0-2 kon komen. In de 2e helft gaan de jongens er dan voor en als de 2-1 dan niet valt, kun je wachten op de 0-3".

Volgende week staat koploper Horst op het programma. BAS kan dan weer beschikken over Tino Bies. De aanwezigheid van Gerben van de Bos is twijfelachtig terwijl Berrie Kollen en Marco Lek geschorst zijn.