Competitiewedstrijd
1-4-2002
De Roeleneng, Roelenengweg 37 Voorthuizen

3 punten in paasweekend

BAS pakte in het paasweekend de broodnodige punten, terwijl het strijdt tegen degradatie. Zaterdag was er de duidelijke 0-3 in Elspeet, helaas snoepte VVOP in de 87ste minuut op de maandag de overwinning mee, 1-0.

Afgelopen zaterdag was het voor BAS erop of eronder. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg, bevond de ploeg van trainer Kragt zich op de laatste plaats.

BAS startte onrustig, maar wel vol beleving. Henk Christiaanse was klaargestoomd voor het dubbele programma en liet zien waarom BAS hem de afgelopen wedstrijden zo heeft gemist. Degelijk als altijd zette hij de verdediging neer. BAS had vooral problemen op het middenveld, de ruimtes waren vaak te groot waardoor het voor Marco Lek ondoendelijk werd om alle gaten dicht te lopen. Toch was de eerste kans voor BAS. Uit een corner van Frank van Dekken kopte Jelle Sybesma net naast.

Ommekeer
De ommekeer in de wedstrijd kwam in de 25ste minuut toen een speler van Elspeet natrapte en kon vertrekken. BAS had nu duidelijk het betere van het spel, maar kwam ondanks een schot op de paal van Westerhof in de eerste helft niet tot scoren.

In de 2e helft zette BAS de toon, met kansen voor Westerhof en van Velde. Uiteindelijk was het Jelle Sybesma die de bal inschoot, na een voorzet van Hans Custers. Na enkele hachelijke situaties voor het eigendoel, viel eindelijk de bevrijdende 0-2. Een goede steekpass van Marco Lek en een dito voorzet van Iven van Velde zorgde ervoor dat Frank van Dekken de 0-2 op het scorebord kon zetten. Toen Iven van Velde ook nog eens voor de 0-3 tekende was het gedaan met Elspeet en nam BAS eindelijk de zo nodige 3 punten mee naar huis.

Paas maandag
Op 2e paasdag stond de wedstrijd VVOP-BAS op het programma. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk welke van de 2 ploegen het hoogst op de ranglijkst stond. VVOP had duidelijk meer bal bezit. Desondanks wist het zich geen echte kansen te creeeren. BAS had vooral moeite met het maken van het spel. Het middenveld en de aanval van BAS kwamen niet in bal bezit door doordacht voetbal maar eerder met toeval. Dit zorgde ervoor dat er veel kracht verspild werd met onnodig loopwerk. Kansen waren er ook niet echt voor BAS, of het moet het afstandschot van Westerhof zijn geweest dat net overzeilde.

Zelfde beeld
De 2e helft liet eigenlijk een vergelijkbaar beeld zien. BAS werkte hard en had het mindere van het spel, terwijl VVOP meer balbezit had, maar niet in kansrijke situaties verscheen voor doelman Schaap. Toen VVOP dan ook mistte voor open doel, begon BAS in een stuntje te geloven. BAS kreeg zelfs de betere kansen. Een voorzet van Jelle Sybesma werd door Westerhof helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Even later was het Westerhof die Sybesma net niet kon bereiken.

Uiteindelijk kreeg BAS toch nog het deksel op de neus. Extra zuur was het omdat er nog maar 2 minuten op de klok stonden. De, warrig fluitende, scheidsrechter floot een duel van Henk Christiaanse af. Waar Henk dacht dat het in zijn voordeel was, gaf de arbiter de vrije trap aan VVOP. Doelman Schaap kwam net te laat bij de snel genomen vrije trap en zo verloor BAS met 1-0.

Gemengd gevoel
Trainer Kragt sprak na de wedstrijd van een gemengd gevoel: "Aan de ene kant ben je natuurlijk erg blij met de punten van zaterdag maar dat je vandaag verliest is toch spijtig, vooral omdat Prins Bernhard weer gewonnen heeft", aldus Kragt.

Volgende week speelt BAS uit tegen Teuge. Een routebeschrijving naar dat sportpark vindt u via elftallen, BAS 1, routes.