VIOS V. 1 0 - 3  BAS 1
13-4-2002
De Kouwenaar, Woestijnweg 67 Vaassen

BAS boekt belangrijke overwinning

Afgelopen zaterdag werd de strohalm dan toch weer iets dikker. Zonder de, wegens zakelijke verplichtingen, afwezige trainer Kragt, boekte BAS een dik verdiende 3-0 overwinning tegen VIOS Vaassen.

Het was erop of eronder en van de teams die op het veld stonden begreep BAS dit duidelijk het beste. De ploeg was niet alleen voetballend beter, maar legde ook de broodnodige strijd op de mat. Groot voordeel voor de ploeg was dat de 0-1 al na 4 minuten op het bord stond. Een terugspeelbal van Vios werd nog net door Iven van Velde geblokkeerd waarna Marco Lek de bal onder de keeper door kon schuiven. BAS had door kunnen drukken, maar diezelfde Marco Lek kopte de volgende minuut naast bij een corner. VIOS probeerde met hard spel het spel naar zich toetrekken maar de sterk fluitende scheidsrechter Hachmang, liet zich niet intimideren en floot op de juiste momenten. Echte kansen kreeg VIOS niet. In de 28ste minuut was er even paniek voor de goal maar doelman Schaap redde goed. VIOS drukte en dit leverde BAS de ruimte op. Iven van Velde onderschepte de bal, speelde Marco Lek in, die de bal direct doorspeelde naar de mee opgekomen Jelle Sybesma. Zijn schuiver in de verre hoek zorgde in de 32ste minuut voor 0-2

Zelfde beeld
VIOS gaf direct gas na de rust en probeerde met een extra spits de druk te leggen op de verdediging van BAS. Mede door de sterk spelende Richard Bies en de man van de wedstrijd Henk Christiaanse, hield de verdediging van BAS eenvoudig stand. Verder dan schoten uit de 2e lijn kwam VIOS niet, doelman Schaap had hier weinig problemen mee. Door de druk van VIOS was het vooral druk op en rond de 16 van BAS. Een ongelukkige overtreding van Tino Bies, zorgde voor een gele kaart en een bijbehordende schorsing van waarschijnlijk 3 wedstrijden.
Logischerwijs gaf VIOS meer en meer ruimte weg. BAS bleef echter voorzichtig voetballen en benutte de ruimte niet optimaal. In de 78ste minuut zorgde een goede pass van Marco Lek voor de beste kans in de 2e helft. Frank van Dekken kreeg de bal echter niet langs de doelman. In de 85ste minuut werd de wedstrijd beslist. Erwin Muller gaf een diepe bal in de richting van het doel van Vios. De keeper zag de bal komen maar een combinatie van de wind en het slechte veld zorgde ervoor dat de bal over hem heen stuiterde, waarna het een koud kunstje was voor Iven van Velde om de 0-3 te scoren.

Collectieve overwinning
Inval trainer Eelse Bies sprak van een collectieve overwinning na de wedstrijd: "Vandaag heeft het team gewonnen. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan. In de eerste helft was het voetbal nog redelijk tot goed, maar in de 2e helft was het niet best meer". Op de vraag of nu de kansen op klassebehoud weer groter zijn antwoorde assistent Ferry van Dekken: "Tuurlijk helpt elke overwinning, maar we zijn er nog lang niet. Elke wedstrijd die we nu spelen is zoals ze dat altijd zeggen een echte finale. Win je aanstaande dinsdag van't Harde, dan doe je hele goede zaken".

Aanstaande dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen 't Harde op het programma. De wedstrijd begint al om 18.30. Voor een route beschrijving naar het sportpark van 't Harde klikt u op Elftallen -> Routes -> 't Harde