Prins Bernhard 1 0 - 0  BAS 1
11-5-2002
De Zandsteeg, De Zandsteeg 35- 44 Uddel

BAS knokt zich naar 3e klasse

In een wedstrijd die bol stond van de spanning, speelde BAS afgelopen zaterdag 0-0 tegen Prins Bernhard uit Uddel. Door dit gelijke spel speelt BAS ook volgend jaar weer in de 3e klasse.

De degradatiewedstrijd stond bij voorbaat al bol van de spanning. Voor Prins Bernhard uit Uddel was er nog een kleine kans, die alleen bij winst gegrepen zou kunnen worden. BAS had genoeg aan een gelijkspel om weer een jaar 3e klasse te mogen spelen. Dat Prins Bernhard voor zijn laaste kans vocht was vanaf het begin duidelijk. De ploeg startte fel en was vooral in de duels veel meer aanwezig dan BAS, dat door de zenuwen vergat te voetballen. Vooral de inbreng van de geschorste Marco Lek werd gemist. Toch was de eerste kans voor de ploeg uit Biddinghuizen. Een corner van Frank van Dekken werd verlengd bij de eerste paal, waarna Herman Stegeman de bal voor het inschieten had. Helaas voor hem en BAS verdween de bal naast het doel.

Te weinig winst in de duels

Oog van de naald
Even later kroop BAS door het oog van de naald. Een diepe bal werd niet goed ingeschat door, de verder uitstekend spelende, verdediging. In eerste instantie kon doelman Schaap nog handelend optreden, maar op de 2e inzet had ook hij geen antwoord. Gelukkig voor BAS belandde de bal, via de onderkant van de lat, niet in het doel. Dit leek het sein voor Prins Bernhard om nog meer gas te geven. Vooral de dode spelmomenten leverden veel gevaar, maar geen doelpunten op. BAS bleef doorvechten en kreeg zowaar een goed kans vlak voor rust. Een pass van Jelle Sybesma werd door Gerjan Westerhof vanuit een moeilijke hoek goed ingeschoten, maar de keeper redde.

BAS knokte voor wat het waard was

Na de rust veranderde aan het wedstrijdbeeld weinig. BAS werd in de verdeding gedrukt, knokte voor wat het waard was en kwam bijna niet meer over de middellijn. De enige kans was voor Jelle Sybesma, die zijn schot in de korte hoek echter gekeerd zag. Prins Bernhard daar in tegen kreeg kansen genoeg. Toen de spits van Prins Bernhard dan ook, tot 2x toe, oog in oog met doelman Schaap faalde, leek het niet meer mis te kunnen gaan. Toch beleefde BAS nog een aantal spannende minuten. Toen de scheidsrechter dan ook na 9 minuten blessuretijd affloot, was de onlading bij spelers, begeleiders en supporters groot.

Zeer tevreden
Na het laaste fluitsignaal sprong trainer Kragt een gat in de lucht: "Vooraf weet je dat het geen grootse wedstrijd zal worden, maar de jongens hebben geknokt voor wat ze waard waren en uiteindelijk gaat het erom dat we volgend jaar weer 3e klasse spelen", aldus de trainer. Op de vraag of er volgend jaar meer verwacht kan worden van zijn spelersgroep antwoorde hij: "Dit jaar is voor zowel de spelersgroep en mij een jaar geweest waarin veel geleerd is. Met een aantal talentvolle A-junioren en misschien een aantal nieuwe spelers, moet het volgend jaar beter gaan".