BAS 1 0 - 2  SVM 1
Vriendschappelijke wedstrijd
28-1-2003

Voorbereiding Stokt!

De afgelopen week leek BAS op de goede weg naar de 2e helft van de competitie. Verlies afgelopen zaterdag tegen Zeewolde en verlies dinsdagavond tegen SVM zorgt echter voor een duidelijke kink in de kabel.

Tegen KHC blonk het team nog van scherpte, dit was echter tegen Zeewolde ver te zoeken. De koploper uit de 4e klasse zaterdag dicteerde brutaal de wedstrijd en won verdient met 3-1. BAS kon als excuus aanvoeren dat het niet kon beschikken over een aantal vaste basiskrachten, maar wie dacht dat de spelers daardoor juist over een stuk extra inzet zouden beschikken kwam bedrogen uit. In de 2e helft zette BAS nog wel aan, maar verder dan een ere treffer kwam de ploeg niet. Trainer Kragt wilde deze wedstrijd nog af doen als een incident, maar kreeg dinsdagavond een ploeg te zien die op dezelfde manier acteerde.

Goos pakt de winst
Dinsdagavond kwam een oude bekende naar sportpark ‘De Schelp’, trainer van SVM is namelijk Harry Goos, oud trainer van BAS. Vooral in de 1e helft was BAS duidelijk de mindere van de ploeg uit Marknesse, die vlot combinerend door de linies van BAS sneed. Enigszins fortuinlijk, maar daarom niet minder terecht, kwam SVM dan ook op 0-1. Een bal uit een onmogelijke hoek verdween pardoes in de verre hoek. In de 2e helft had BAS de zaken iets beter voor elkaar en creeerde het een aantal doelrijpe kansen. Marco Westerhof, Marco Lek en Berrie Kollen konden echter niet voor de gelijkmaker zorgen. SVM sprong zuiniger met de kansen om. Een persoonlijke fout werd genadeloos afgestraft waarna de eindstand van 0-2 op het bord verscheen.

Zeer ontevreden
Trainer Kragt was na afloop zeer ontevreden: “De wedstrijd van zaterdag wilde ik nog wel afdoen als een incident. Maar wat de ploeg vandaag liet zien is echt ver onder de maat, voor sommige spelers zullen er dan ook duidelijke consequenties zijn”, aldus Kragt. Welke consequenties wilde de trainer nog niet zeggen. Zaterdag staat de laatste vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegen Heeg.