VIOS V. 1 2 - 2  BAS 1
15-3-2003
De Kouwenaar, Woestijnweg 67 Vaassen

BAS scoort moeilijk

Na 35 minuten met 10 man staan en toch een punt wegslepen uit Vaassen. Dit lijkt een prestatie van formaat. BAS deed zichzelf echter, net als vorige week, weer te kort.

Met een klassering die niet al te rooskleurig is, was het zaak voor BAS om de punten weg te slepen uit Vaassen. BAS startte redelijk goed, maar voetbalde vooral makkelijk doordat VIOS bar weinig tegenstand bood. Binnen 15 minuten creëerde de ploeg van trainer Kragt drie 100% kansen. Gerjan Westerhof en Marco Lek voor open doel en nog een keer Gerjan Westerhof. Maar helaas voor de ploeg bleef de teller op 0 staan. Naast deze drie 100% kansen was BAS in het eerste half uur met regelmaat gevaarlijk, maar ontbrak het net aan zuiverheid in de laatste fase.

Kenterring
Na 35 minuten volgde de eerste domper. Stefan Tolhoek, die aan het begin van de wedstrijd al onterecht geel had gekregen wegens een handsbal, liep na een overtreding op tegen zijn 2e gele kaart en kon dus met rood vertrekken. BAS beleefde een paar onrustige minuten, maar herstelde zichzelf goed. Toch kwam de ploeg op een 1-0 achterstand. Te zacht terugspelen vanuit de laatste linie, zorgde voor een scrimmage voor de goal, waar de scheidsrechter uiteindelijk een strafschop in zag. Met deze domper in de achterzak zocht de ploeg de kleedkamer op.

Tot op de bodem
In de 2e helft ging BAS vrolijk verder met waar het de eerste helft mee gestopt was. Geen moment leek het of de ploeg uit Biddinghuizen met 10 man speelde. VIOS werd dan ook nauwelijks gevaarlijk. BAS daarentegen creëerde meer dan genoeg kansen. Gerjan Westerhof, Iven van Velde en Marco Lek hadden het vizier echter niet op scherp staan. Toen het, na balverlies van de voorhoede, ook nog eens 2-0 werd leek het doek gevallen. Maar ook nu weer herstelde de ploeg zich en bleef het kansen creëren. De goed ingevallen Niels van Baal dook een aantal keren gevaarlijk op in de 16 meter. Uiteindelijk was het een vrije trap van Gerjan Westerhof die de aansluiting bracht. Vanaf ca 20 meter schoot hij de bal, op een werkelijk schitterende manier, in de kruising. Met nog 5 minuten blessuretijd ging BAS voor alles of niets. Een schitterende vrije trap, dit keer van Iven van Velde, zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Vanaf 17 meter krulde hij de bal over de muur buiten het bereik van de keeper. Bijna leek BAS nog met 3 punten naar huis te gaan. Marco Lek kreeg de bal echter net niet voldoende onder controle.

Toch een compliment
Trainer Kragt was na afloop niet tevreden. “Ik vond de scheidsrechter vandaag niet echt sterk. Tuurlijk moet je het zelf doen en moet je de kansen maken. Maar de reden waarvoor hij Stefan de eerste gele kaart geeft vind ik onbegrijpelijk. Daar zat totaal geen opzet in die handsbal”, aldus de trainer. Die overigens zijn ploeg wel een compliment gaf: “Persoonlijk vond ik ons niet al te sterk beginnen, maar goed je creëert wel 3 kansen en die moeten er gewoon in. Als je dan ook nog eens door 2 persoonlijke fouten op een 2-0 achterstand komt, wordt het heel moeilijk. Het was goed om te zien dat de ploeg het op kon brengen om nog een keer gas te geven. De 2-2 was minimaal terecht”. Volgende week wacht het degradatieduel tegen Veluwse Boys, de enige ploeg die nog onder BAS staat. Bij winst volgende week kan BAS goede zaken doen in de strijd tegen degradatie.