BAS 1 - De Veluwse Boys 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1  De Veluwse Boys 1
22-3-2003

BAS vindt weg omhoog

Het was misschien niet de beste wedstrijd, maar wel een hele belangrijke wedstrijd. Afgelopen zaterdag hield BAS in een rommelig duel de punten op de Schelp door met 3-1 te winnen van Veluwse Boys.

De wedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Veluwse Boys stond vooraf toch wel enigszins bol van de spanning. Bij verlies zou de de ploeg uit Garderen BAS voorbij gaan op de ranglijst. Winst zou ervoor zorgen dat er voorzichtig weer gesproken kan worden van aansluiting.

BAS startte niet geheel in dezelfde opstelling als de afgelopen weken. Tino Bies zat een schorsing uit terwijl Brahim Sadouki wegens ziekte niet van de partij was. Misschien hierdoor, misschien door het belang van de wedstrijd in ieder geval startte BAS niet sterk. Veel balverlies en onzuivere passing op het droge en hobbelige veld zorgden voor een onrustig wedstrijdbeeld. De eerste kansen waren wel wel voor BAS. Een snel uitgespeelde aanval bracht Gerjan Westerhof vrij voor de doelman. Vanuit een moeilijke hoek raakte hij echter de paal. Langzaam trok BAS echter de wedstrijd naar zich toe en kwam de ploeg verdiend op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Westerhof hard voorgegeven. Door de chaos die hierdoor ontstond was het uiteindelijk een verdediger die de bal achter de eigen doelman werkte. In plaats van de concentratie vast te houden werd het al vrij snel gelijk. Na de gelijkmaker kwam BAS een aantal keren goed weg. Doelman Schaap redde knap en een van de gevaarlijke corners van Veluwse Boys belandde op de lat.

Op het juiste moment
Op het moment dat iedereen dacht dat de wedstrijd een 1-1 ruststand zou kennen, verrastte BAS vriend en vijand. De doorgebroken Gerjan Westerhof werd gevloerd. De goed leidende scheidsrechter hield het echter bij geel. Vanaf 20 meter krulde Gerjan Westerhof de bal werkelijk schitterend over de muur, waarna BAS verdiend op voorsprong kwam. Veluwse Boys was nog maar net van de schrik bekomen of de 3-1 stond op het scorebord. Een goed lopende aanval van BAS bracht Marco Lek in balbezit. Een goede individuele actie bracht de bal voor het doel waar Jelle Sybesma de bal eenvoudig bij de 2e paal binnen kon tikken.

Harde 2e helft
Na rust was duidelijk te zien dat Veluwse Boys de klap van de 2 doelpunten vlak voor rust niet meer te boven was gekomen. Met hard spel werd nog geprobeerd iets te forceren. Groot winstpunt was dat BAS zich een keer niet uit de tent liet lokken. De scheidsrechter moest echter wel regelmatig optreden en had eigenlijk vaker geel kunnen (moeten) geven dan de ene kaart voor de rust. Ondanks het rommelige spelbeeld, creeerde BAS nog voldoende kansen. Vaak was echter de laatste pass net niet goed genoeg. Marco Lek kwam nog wel in kansrijke positie, maar zijn schot ging voorlangs. Na 10 minuten blessuretijd kreeg BAS de grootste kans. De gedreven spelende Gerjan Westerhof werd onreglementair gevloerd binnen de 16 meter. Doelman Schaap had het vizier echter niet op scherp en schoot de bal naast.