BAS 1 - Teuge SP 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  Teuge SP 1
29-3-2003

BAS blij met punt

Op basis van de eerste helft verdiende BAS afgelopen zaterdag meer. Na een moeilijke 2e helft mocht de club echter, dankzij goed keeperswerk, blij zijn met de 1-1 eindstand.

BAS kende de afgelopen wedstrijden een prima reeks met gelijke spelen tegen VVOP, Vios en winst tegen Veluwse Boys. De eerste helft leek het erop dat BAS de lijn door kon trekken. Na 2 minuten keek Teuge al tegen een achterstand aan. Via een carambole belandde de bal voor de voeten van Gerjan Westerhof die sneller bij de bal was dan de doelman en de 1-0 binnen schoot. Teuge had daarna moeite om in de wedstrijd te komen. De ploeg van trainer Kragt combineerd bij vlagen vlot en had een ruim veldoverwicht. Echte kansen kwamen er echter niet.doordat de laatste pass vaak te onzuiver was. Gerjan Westerhof, Marco Lek en Ferry van Dekken konden hierdoor de verdiende 2-0 niet op het scorebord zetten.

Aan de andere kant werd Teuge nauwelijks gevaarlijk. Behalve enkele terugspeelballen, keepte doelman Schaap een rustige 1e helft. Tot 2 minuten voor de rust. Een voorzet vanaf de linkerkant van Teuge belandde via een, niet voor gefloten, handsbal bij de spits van Teuge. Waar iedereen, inclusief doelman Schaap, rekende op een verwoestend schot, werd de bal niet vol geraakt, maar verdween wel onder Schaap door in het doel.

Totaal ander beeld
In de 2e helft werd er een totaal verschillende wedstrijd gespeeld. Door enkel omzettingen in de ploeg van Teuge, had BAS geen vat meer op de wedstrijd en vielen er gaten tussen verdediging en aanval. Ondanks dit en het feit dat de verdediging op zijn tandvlees liep, bleef de stand 1-1. Teuge creëerde kansen genoeg, maar vond elke keer de sterk keepende Schaap op zijn weg. BAS aan de andere kant kwam niet verder dan een kopbal van Berrie Kollen en een schot van Frank van Dekken.

Uiteindelijk leek BAS toch nog met de winst aan de haal te gaan. In de 87ste minuut brak Gerjan Westerhof door op de linkerkant. Met een vrijlopende Frank van Dekken voor de goal leek de 2-1 een feit. Vlak voordat de voorzet gegeven kon worden werd Westerhof echter getorpedeerd, waarna Teuge, terecht, verder moest met 10 man. In de laatste paar minuten die BAS restten, was er te weinig tijd om Teuge de duimschroeven aan te draaien, waardoor de eindstand bij 1-1 bleef.

Reëel zijn
Trainer Kragt was na afloop heel reeel: “Als je de 1e helft bekijkt, moet je gewoon je voorsprong uitbouwen. Als je dat dan niet doet en Teuge vlak voor rust gelijk maakt, dan hoop je dat je de 2e helft op dezelfde voet door kunt gaan. Maar in de 2e helft was er een totaal ander Teuge dat in het veld stond. Gezien dit beeld, mogen we blij zijn met een punt”, aldus Kragt.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd naar SEH op het programma. Door de goede resultaten van de concurrentie is het ook dan weer zaak om te proberen 3 punten mee naar Biddinghuizen te nemen.