SEH 1 2 - 3  BAS 1
5-4-2003
De Eeuwlanden, Veldkampseweg 2 Heerde

BAS vindt weg omhoog

Voor het eerst dit seizoen boekte BAS afgelopen zaterdag een overwinning in een uitwedstrijd. In Heerde werd het 2-3 voor de ploeg van trainer Kragt.

De omstandigheden waren zaterdag niet al te best. Ondanks dat beide ploegen met dezelfde weersomstandigheden te maken hadden, maakte de harde wind het er niet makkelijker op.

BAS startte goed. Door de schorsing van Tino Bies, maakte Richard Bies een goede rentree als rechtsback en schoof Marco Lek een plek naar achteren richting het middenveld. Met de wind in de rug creeerde BAS direct een aantal kansen. Gerjan Westerhof kwam net te kort en na een goede opening van Ferry van Dekken, trof Jelle Sybesma de paal. SEH had moeite om de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. Door onrust in de BAS verdediging moest doelman Schaap in de eerste helft toch een aantal keren handelend optreden. Verder dan een paar kleine kansen kwam SEH echter niet.

Spannende 2e helft
Werd in de eerste helft het veldoverwicht nog niet omgezet in doelpunten, in de 2e helft was het vlot raak. Jelle Sybesma ontving de bal in de 16 meter. Met een verdediger voor zich, en een klaarstaande Otmen Chahchah naast zich, koos hij voor een breedte pass. Chahchah schoof de bal feiloos binnen en bracht BAS op een verdiende voorsprong. Vier minuten later was het al 2-0 een harde voorzet van Gerjan Westerhof werd door Sybesma bij de 2e paal binnengekopt.

Met een 0-2 achterstand was het voor SEH alles of niets. Met nog een half uur op de klok perste de ploeg uit Heerde er een wanhoopsoffensief uit. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Toch kwam de ploeg uit Heerde op 1-2. Een communicatie stoornis tussen Schaap en de verdediging van BAS zorgde ervoor dat de spits van SEH de bal bekeken over Schaap heen kon liften. Met nog meer druk van de kant van SEH was het wachten op de gelijkmaker of op een succesvolle counter. Het werd het laaste. Marco Lek speelde zichzelf knap vrij en verstuurde een dieptepass op Gerjan Westerhof. De te ver uitgekomen doelman werd simpel omspeeld, waarna de bal in het lege doel geschoven werd.

In de eindfase van de wedstrijd maakte BAS het zichzelf onnodig moeilijk. Niet helemaal consequent dekken zorgde ervoor dat in de 88ste minuut SEH nog terugkwam in de wedstrijd. Verder dan 2-3 kwam de ploeg uit Heerde echter niet en zo boekte BAS zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen.