BAS 1 - Oene 1 : 2-2

BAS 1 2 - 2  Oene 1
12-4-2003

BAS verliest punten in slotminuut

De goede reeks van de afgelopen weken werd afgelopen zaterdag gedeeltelijk vervolgd. BAS bleef ongeslagen, maar deed zichzelf te kort. In de laatste minuut bracht Oene de stand op 2-2.

BAS startte niet echt voortvarend. Onrustig voetbal, in vooral de verdediging van BAS, zorgde voor veel balverlies. Omdat ook Oene de bal niet echt in de ploeg kon houden, was de eerste fase van de wedstrijd vooral rommelig. Toch hoefden beide doelmannen nauwelijks in actie te komen.

Na 20 minuten was het plotseling wel raak. Net als vorige week tegen SEH lag een verdedigingsfout hieraan ten grondslag. Een hoge bal werd in eerste instantie gemist door de verdediging van BAS. Nadat men daarna iets te veel tijd nam om de bal weg te werken, was de spits van Oene er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. BAS raakte echter niet van slag en toonde, gesteund door de goede resultaten van de afgelopen weken, veerkracht. Twee minuten later stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Een vloeiende aanval leidde uiteindelijk tot een voorzet van Jelle Sybesma die door Gerjan Westerhof simpel werd binnengenikt. Hierna probeerde BAS direct door te drukken. Het duurde echter tot de 44ste minuut voordat de 2-1 viel.

De totstandkoming van het doelpunt was enigszins kolderiek. Een uitrap van doelman Schaap werd door niemand geraakt. Doordat de grensrechter perongeluk de vlag de verkeerde kant op zwaaide kreeg BAS de ingooi. Verwarring bij Oene alom. Otmen Chahchah bedacht zich echter geen moment en gooide de bal naar de vrijstaande Westerhof. Na de laatste verdediger gepasseerd te hebben, schoot deze de bal onhoudbaar bij de eerste paal binnen.

Gecontroleerde 2e helft
In de 2e helft werd Oene nauwelijks meer gevaarlijk. BAS startte scherp maar creeerde weinig echte kansen. Westerhof was nog 1 maal dicht bij de 3-1 maar zag zijn lob net naast het doel verdwijnen. BAS controleerde en alles wees er op dat de ploeg van Trainer Kragt ook dit keer de volle winst zou pakken, tot in de 94ste minuut. Een volkomen ongevaarlijke vrije trap vanaf de middenlijn zorgde voor een communicatie stoornis tussen de doelman en de verdediging. Waar niemand op Sportpark de Schelp nog rekening mee had gehouden, gebeurde toch. Volkomen onverdiend stond daar plots de 2-2 op het scorebord.

Te weinig
Na afloop constateerde trainer Kragt dat de ploeg zichzelf te kort had gedaan: "Het is doodzonde dat je op zo'n manier in de laatste minuut een gelijkmaker incasseerd, met het resultaat ben ik dan ook niet tevreden. Waar ik wel tevreden over ben is de ontwikkeling van het team als geheel. Na de winter hebben we gewoon een ontzettend goede serie neergezet en hebben we alles nog in eigen hand", aldus Kragt.

BAS liep zelfs een punt uit op concurent DSV dat met 4-0 thuis van VVOP verloor. Volgende week is de ploeg vrij.