Harde 't 1 1 - 3  BAS 1
3-5-2003
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

BAS dwingt klassebehoud af

Was er vorige week al winst op DSV, deze week speelde BAS zich definitief veilig. Door de 1-3 winst op 't Harde is BAS onbereikbaar voor DSV en speelt het ook volgend jaar weer in de 3e klasse.

Dat 't Harde een maatje groter is dan DSV bleek direct aan het begin van de wedstrijd. Met vlotte combinatie werd BAS vooral het eerste half uur terug gedwongen. Ondanks het veldoverwicht van 't Harde, waren de kansen voor BAS. Gerjan Westerhof, Jelle Sybesma en nog een keer Gerjan Westerhof vonden echter elke keer de sterk keepende doelman van 't Harde op hun weg.
Na het eerste half uur kreeg BAS meer grip op de wedstrijd en werd daarvoor vlak voor rust voor beloond. Via een werkelijk prachtige aanval tussen Marco Lek en Berrie Kollen werd door de laaste de bal voorgebracht waarna Gerjan Westerhof de 1-0 binnen kopte. Twee minuten later had de score al weer verdubbeld kunnen zijn deze keer kopte Westerhof uit een voorzet van Kollen net naast.

Door op dezelfde voet
In de 2e helft hield BAS 't Harde hoofdzakelijk op eigen helft. Toch kwam de gelijkmaker, op een knullige manier, op het bord. Geklungel achterin gaf Bert van Minnen de kans om door te lopen richting doelman Schaap, die op zijn inzet kansloos was. BAS wist vooraf dat winst tegen 't Harde noodzakelijk zou zijn en gaf dan ook, na de gelijkmaker, vol gas. BAS was duidelijk de betere ploeg en leek ook op 1-2 te komen. Een voorzet van Berrie Kollen werd door Jelle Sybesma keurig bij de 2e paal ingekopt. De scheidsrechter zag echter een niet gepleegde overtreding en keurde het doelpunt volledig onterecht af. Enkele minuten later was de 1-2 dan toch daar. Een corner van Gerjan Westerhof werd verlengd bij de 1e paal, waarna Iven van Velde de bal via een verdediger en de lat het doel in volleerde.

't Harde probeerde nog wel aan te zetten, maar kon tegen BAS absoluut geen vuist meer maken. In alle linies was de ploeg uit Biddinghuizen heer en meester. In de 85ste minuut stelde BAS dan ook definitief de winst veilig. Gerjan Westerhof hield, na een combinatie met Jelle Sybesma, het overzicht en zag de vrijstaande Berrie Kollen, die de bal bij de 2e paal beheerst naar binnen schoof.

Afscheid
Die zelfde Berrie Kollen kreeg enkele minuten later een publiekswissel. Door, hoe typerend, een schorsing volgende week, speelde Kollen namelijk zijn laatste wedstrijd. Na circa 11 jaar en dus meer dan 250 wedstrijden vindt Kollen het mooi geweest en hangt hij de schoenen aan de wilgen.

Na de wissel van Kollen hield BAS de controle. Toen de scheidsrechter na maar liefst 7 minuten blessuretijd, eindelijk voor het einde floot, was de ontlading groot.

Meer dan zeer tevreden
Trainer Kragt was na afloop tevreden: "Tevreden? Ik ben meer dan tevreden! Na de winterstop hebben de jongens een geweldige stijgende lijn laten zien, die tegen 't Harde alleen maar doorgetrokken is. Op een heel volwassen manier kiest de ploeg bijvoorbeeld voor omzettingen in het veld, waardoor we na een half uur de wedstrijd volledig onder controle kregen", aldus Kragt. Die alvast vooruit keek naar volgende week: "Vandaag (zaterdag) en morgen mogen we nog genieten, daarna moeten we ons richten op Hoevelaken. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we de competitie afsluiten met een periode titel".

In de periode is het echter ongemeend spannend. VVOP (dat al een periode heeft gaat aan de leiding met 13 punten. Daarna volgen Rood-Wit, Hoevelaken, Teuge en BAS met elk 12 punten. BAS moet dus niet alleen winnen van Hoevelaken maar ook hopen op puntverlies van Rood-Wit en Teuge.