BAS 1 1 - 2  VVOG 2
Bekerwedstrijd
20-8-2002

BAS 1 onterecht met lege handen

Voetballend bijna de hele wedstrijd beter en dan toch in de laatste minuut verliezen. Dat gebeurde BAS 1 gisteren in de bekerwedstrijd tegen VVOG 2. De ploeg uit Biddinghuizen verloor met 1-2.

Ondanks de uitslag kon trainer Kragt terug kijken op een goede wedstrijd: "Na afloop heb ik tegen de jongens gezegd dat ze niks hebben om zich voor te schamen. Vooral de 2e helft kwam VVOG niet verder dan lange ballen naar voren. Het voetbal was duidelijk voor ons. Dat je dan in de laatste minuut een vrije trap tegen krijgt is zuur, maar ik zie deze wedstrijd als een goede stap voorwaarts in de voorbereiding op de competitie", aldus de trainer.

Moeilijk begin
Vooral in het begin van de wedstrijd had BAS moeite met de reserve hoofdklasser uit Harderwijk. Na 5 minuten keek BAS dan ook al tegen een achterstand aan. Door slechte omschakeling kon een snel genomen vrije trap bij de 2e paal ingeschoten worden. BAS herpakte zich en creeerde kleine kansen voor Rolf de Jong, Jelle Sybesma, Niels van Baal, Marco Lek en Brahim Sadouki. Nadat centrale middenvelder Marco Lek dieper ging spelen en, de van ziekte teruggekeerde, Ferry van Dekken samen met Ferry Kamps de verdediging neerzette, nam BAS definitief de regie in handen.

Voetballend beter
De 2e helft liet een sterk spelend BAS zien. Organisatorisch stond het goed en BAS kon, ondanks de afwezigheid van Henk Christiaanse, Iven van Velde, Berrie Kollen, Otmen Chachen en Gerjan Westerhof, VVOG 2 de wil op leggen. Na diverse kansen voor o.a. Niels van Baal, Rolf de Jong en Brahim Sadouki, was het toch uiteindelijk diezelfde Sadouki die na een prachtige pass van Tino Heynen de 1-1 binnen kopte. Met nog 12 minuten te gaan leek dan ook niets een overwinning van BAS in de weg te staan. Nadat Jelle Sybesma en weer Niels van Baal hun kansen niet tot doelpunten wist te promoveren, kreeg BAS uiteindelijk toch nog het deksel op de neus. Een vrije trap in de 45ste minuut ging dwars door de opspringende muur heen, waardoor doelman Schaap kansloos was en BAS met lege handen overbleef.

Verder dan vorig jaar
Na de wedstrijd verklaarde reserve aanvoerder Marco Lek dat het team verder is dan vorig jaar, maar nog niet ver genoeg: "Vooral de organisatie staat dit jaar beter dan aan het begin van vorig jaar. De nieuwe jongens zorgen voor een flinke versterking in de breedte en dus voor meer concurrentie. Hierdoor is iedereen een stuk scherper. Ik denk dat we op 70/ 75% van onze mogelijkheden zitten. Vooral in de passing en het bewegen zonder bal valt voor ons nog veel winst te halen", aldus Lek.

Aanstaande donderdag speelt BAS vriendschappelijk in Kampen tegen Go-Ahead, zaterdag volgt dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen Swift waarna dinsdag de volgende serieuze test op het programma staat: de bekerwedstrijd uit tegen SVI in Zwolle.