BAS 1 4 - 2  Vaassen 1
Bekerwedstrijd
3-9-2002

BAS door in beker

Dankzij een doelpuntrijke eerste helft en ondanks een slechte 2e helft, won BAS 1 de beslissende bekerwedstrijd met 4-2 van SV Vaassen.

Voor BAS was de wedstrijd tegen Vaassen de laatste kans om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Hiervoor moest echter wel met minimaal 2 doelpunten verschil gewonnen worden. Eerder werd al verloren van SVI en VVOG 2. Vaassen dat verloor van SVI maar won van VVOG 2 werd aangemerkt als een sterke ploeg. Vanaf het begin van de wedstrijd was hier weinig van te merken. BAS maakte het zichzelf onnodig moeilijk door te weinig overleg en rust in het spel te leggen, waardoor veelvuldig balverlies optrad.

Doelpuntrijke eerste helft
Ondanks dat BAS veelvuldig balverlies leed en onrustig voetbalde, was het verweer van SV Vaassen van een veel lager niveau. BAS creëerde al snel gevaarlijke situaties voor het doel van de bezoekers. Nadat Otmen Chechen in een eerder situatie de keeper op zijn weg vond, zorgde hij vanuit de scrimmage voor de verdiende 1-0. Toen Marco Lek een snel genomen vrije trap via de voet van een tegenstander over de eigen doelman zag verdwijnen, leek het verzet van SV Vaassen gebroken. Waar verwacht kon worden dat BAS meer rust in het spel zou brengen, bleef BAS onrustig voetballen. Desondanks zorgde Brahim Sadouki uit een voorzet van Gerjan Westerhof voor 3-0 en diezelfde Westerhof uit een voorzet van Sadouki vlak daarna voor 4-0.

Slechte 2e helft
Het publiek ging er in de 2e helft eens goed voor zitten. Een 4-0 ruststand met een veel beter BAS kon alleen maar leiden tot een monsterscore. De kansen daarvoor waren er zeker. Berrie Kollen en Westerhof misten in kansrijke positie en een geldig doelpunt van Jelle Sybesma werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Hierna zakte BAS ver weg en was het niet zo zeer SV Vaassen dat zichzelf terugknokte in de wedstrijd maar eerder BAS zelf dat Vaassen weer in de wedstrijd hielp. Eerst was er een niet geziene handsbal van de spits van Vaassen die leidde tot de 4-1, daarna een dekkingsfout bij een corner waardoor Vaassen zowaar op 4-2 kwam. SV Vaassen wilde meer, maar kon niet meer brengen dan hoge ballen richting de verdediging van BAS, die hier weinig problemen mee kende. BAS wilde wel, maar kon geen acceptabel niveau meer bereiken en ploeterde naar het einde van de wedstrijd.

Niet tevreden/ wel tevreden
Na afloop had trainer Kragt een tweeledig gevoel: "Aan de ene kant is het een goede zaak dat je de 2e ronde van het bekertoernooi haalt, aan de andere kant was het niveau van BAS niet van het niveau dat deze groep kan halen. Vooral de inpassing was slecht en verder was er veel te weinig rust in de ploeg", aldus Kragt.

Aanstaande zaterdag staat de opening van de competitie op het programma waar gespeeld wordt in Putten tegen Rood-Wit. Qua selectie is BAS zeker sterker geworden dan vorig jaar. Indien de ploeg iets rustiger en gecontroleerd speelt kan zij voor leuke verrassingen zorgen.