Bekerwedstrijd
10-9-2002
De Maten, De Maten 2 Kampen

Verlies met opgeheven hoofd

BAS speelde een zeer goede wedstrijd tegen de 1e klasser uit Kampen. Ondanks een 1-0 voorsprong was het uiteindelijk Dosk dat aan het langste eind trok, het won na strafschoppen.

Vooraf werd rekening gehouden met uitschakeling. Trainer Kragt gaf zijn ploeg de opdracht om lekker vrij te voetballen en de duels niet te schuwen. Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat BAS het advies van de trainer ter harte had genomen.

Dosk probeerde direct de wedstrijd naar haar hand te zetten, maar was niet scherp genoeg. BAS aan de andere hand was dit wel, en nam brutaal het heft in handen. Vanuit snelle counters werd de goed bewegende voorhoede bereikt, die met grote regelmaat gevaar stichtte. In de 17e minuut kreeg BAS loon naar werken. Een prachtige actie van Brahim Sadouki leidde tot een voorzet van Berrie Kollen. Marco Lek zag zijn schot nog gekeerd, maar op het daaropvolgende schot van Niels van Baal had de defensie van Dosk geen antwoord.

Dosk werd alleen gevaarlijk bij dode spel momenten, maar vond, later tot man van de wedstrijd uitgroeiende, doelman Schaap op zijn weg. Diezelfde Schaap had in de 44ste minuut van de 1e helft geen antwoord op de scherp genomen en ingeschoten corner van de ploeg uit Kampen en zo gingen beide teams met een 1-1 stand de rust in.

Moeilijkere 2e helft
In de 2e helft kreeg BAS het moeilijker. Een 2-tal wissels in de rust misten hun uitwerking niet. Ondanks dat de vervangers zeer goed acte de presence gaven, zakte het team van BAS toch iets weg, waardoor Dosk beter in de wedstrijd kwam. De zeer sterk keepende Jacco Schaap voorkwam echter een voorsprong voor Dosk. Uiteindelijk kon BAS zelfs nog van geluk spreken toen de scheidsrechter een geldig lijkend doelpunt van Dosk, wegens buitenspel, afkeurde.

In de 92ste minuut was BAS nog dichtbij een overwinning. Een scherpe corner van Iven van Velde werd verlengd door Berrie Kollen bij de 1e paal. Helaas zag Niels van Baal zijn schot op de lijn gekeerd door een verdediger. 2 minuten later floot de scheidsrechter af en moesten penalties de beslissing brengen.

BAS begon goed met een sterke strafschop van Jacco Schaap. Doordat BAS, in de persoon van Iven van Velde, Brahim Sadouki en Ferry Kamps, tot 3 x toe miste, kwam Dosk als winnaar uit de loterij.

Positieve wedstrijd
Trainer Kragt verklaarde na afloop een positieve wedstrijd gezien te hebben. "We waren scherp in de duels en bij vlagen werd er goed gecombineerd. Dit zijn de dingen die zaterdag ook op de mat gelegd moeten worden, als WZC bij ons op bezoek komt.", aldus Kragt.

De wedstrijd tegen WZC wordt gespeeld op sportpark de Schelp en begint om 14.30.