Rood-Wit '58 1 2 - 1  BAS 1
7-9-2002
De Eendracht, Batosweg 11b Putten

Terecht verlies in Putten

Voetballend een goede eerste helft met weinig kansen, een slechtere 2e helft met nog minder kansen en door 2 counters de 3 punten achterlaten. Dit gebeurde BAS afgelopen zaterdag tegen Rood Wit in Putten.

Voor Rood-Wit'58 was het de eerste wedstrijd uit de historie van de club in de 3e klasse van de KNVB. Logisch dat het team koos voor een zeer behoudende speelwijze met 5 verdedigers, 3 middenvelders en 2 spitsen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd had BAS duidelijk moeite met de speelwijze van de tegenstander. Nadat van achteruit consequent werd doorgeschoven, zette BAS de wedstrijd naar zijn hand.

Doordat Rood-Wit massaal de verdediging op zocht, werd het een echte middenveld wedstrijd. BAS combineerde veelvuldig zonder echte kansen te creëren, terwijl Rood-Wit de gevaarlijke ploeg was. Na een snel genomen vrije trap was het dan ook de trefzekere spits van Rood-Wit die de verdediging van BAS onder de bal door zag gaan en de 1-0 binnen schoot. BAS herpakte zich en zette Rood-Wit vast op eigen helft. Via een prachtige aanval was het uiteindelijk Otmen Chahchah die de bal bij de eerste paal inschoot en BAS verdiend op 1-1 zette. Het resterende deel van de 1e helft was geheel voor BAS, met als meest opvallend moment een duidelijke handsbal die de scheidsrechter echter weigerde te zien. Hierdoor bleef de stand onveranderd en zochten de ploegen bij een 1-1 stand de kleedkamers op.

Onrustige 2e helft
Waar iedereen verwachtte dat BAS de 2e helft door zou gaan en Rood-Wit de nok out zou geven, was de ploeg geen schim meer van het team dat de 1e helft zo goed combineerde. De lange ballen die gespeeld werden van achteruit, waren een dankbare prooi voor de lange en stevige verdediging van Rood-Wit. BAS wilde en probeerde van alles, maar kwam niet tot een uitgespeelde kans. Rood-Wit wachtte rustig af en oogde tevreden met de gelijke stand. Vijftien minuten voor tijd, sloeg de wedstrijd echter om toen Rood-Wit vanuit een counter enigszins gelukkig op 2-1 kwam. BAS raakte in paniek en vergat te voetballen. Uiteindelijk was het weer de scheidsrechter die in negatieve zin zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken. Een mooie combinatie tussen Marco Lek en Otmen Chahchah zorgde ervoor dat laatstgenoemde een vrije doortocht had naar het doel. Een charge op zijn onderbenen voorkwam echter een zeker doelpunt. De scheidsrechter besloot op het laatste moment toch maar niet te fluiten voor een duidelijke strafschop.

In de laatste 10 minuten kwam BAS nog een aantal keren goed weg, doordat doelman Schaap goed redde. Uiteindelijk bleef de stand onveranderd en liep BAS nog tegen 2 gele kaarten op. Doelman Schaap die in een reddingspoging de bal buiten de 16 met de hand raakte en Iven van Velde die een onbezonnen overtreding bestraft zag met geel.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd voor BAS op het programma. Het ontmoet dan WZC uit Wapenveld. Aanstaande dinsdag moet er echter eerst gespeeld worden voor de beker tegen 1e klasser DOSK uit Kampen. De aanvang van deze wedstrijd is 19.30.