BAS 1 - VIOS V. 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1  VIOS V. 1
12-10-2002

BAS pakt eerste punten

Na weken van tegenslag pakte BAS afgelopen zaterdag de eerste punten van de competitie. Thuis werd overtuigend met 3-1 gewonnen van VIOS uit Vaassen.

Alles stond op scherp afgelopen zaterdag in Biddinghuizen. Met 0 punten na 5 wedstrijden was het zaak voor BAS om te winnen, om zo het gat met de rest niet te groot te laten worden. Waar de afgelopen weken alles tegen zat, had BAS in de 5e minuut van de wedstrijd eindelijk geluk. Een communicatie stoornis tussen de verdediging en de doelman zorgde voor een eigen doelpunt en de 1-0. BAS probeerde door te drukken en creeerde verschillende kansen. Marco Lek zag zijn schot naast gaan en Gerjan Westerhof volleerde net naast. Diezelfde Marco Lek was na 35 minuten spelen het dichtst bij de 2-0. Op 30 meter van het doel omspeelde hij de uitgelopen keeper van VIOS, maar zijn schot belandde via de onderkant van de lat weer in het veld.

Op dezelfde voet verder
Na rust probeerde VIOS met veel druk de 1-1 te forceren, maar BAS bleef eenvoudig overeind. Via soms mooie combinaties waren de gevaarlijkste momenten dan ook te vinden voor het doel van VIOS. Een combinatie tussen Jelle Sybesma en Brahim Sadouki, gevolgd door een snelle 1-2 met Marco Lek, zorgde ervoor dat Sybesma vrije doortocht naar de goal had. De verdediging van VIOS probeerde te herstellen maar beging daarbij een overtreding. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen, die door Jaco Schaap benut werd.

Nog meer wanhopige pogingen van VIOS zorgde voor nog meer ruimte voor BAS. Uiteindelijk was het Marco Lek die Brahim Sadouki vrij voor de doelman zette. Miste Sadouki enkele minuten geleden nog vanuit dezelfde hoek, dit keer verdween de bal keurig in de korte hoek. Met nog 3 minuten officiele speeltijd kon er voor BAS dan ook niets meer mis gaan. Vlak voor tijd bracht VIOS de stand nog wel op 3-1, maar doelman Schaap, die een voortreffelijke wedstrijd speelde, stond niet meer doelpunten toe.

Eindelijk gerechtigheid
Aanvoerder Tino Bies verklaarde na de wedstrijd dat BAS eindelijk kreeg waar het al wedstrijden lang recht op had: "Het is niet zo dat het gevoel in de groep nu in eens anders is. Wij hebben er altijd alle vertrouwen in gehad, alleen altijd net het geluk niet aan onze kant gehad. Vandaag hebben we gewoon de beloning gekregen voor alles wat wij als groep er op de trainingen en vorige wedstrijden in hebben gestopt.", aldus Bies.

Volgende week speelt BAS vriendschappelijk tegen Nagele. De 26ste staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Veluwse Boys op het programma. Hopenlijk kan BAS de wedstrijd van afgelopen zaterdag dan een vervolg geven.