De Veluwse Boys 1 3 - 3  BAS 1
26-10-2002
Sportpark De Westeneng, Hogesteeg 28 Garderen

BAS verliest 2 punten

Na een zeer goede eerste helft en een 2-0 voorsprong, gaf BAS het duel in de 2e helft weg. In de laaste minuten van de wedstrijd moest het team uit Biddinghuizen de 3-3 toestaan.

Voor beide ploegen was de wedstrijd van afgelopen zaterdag van groot belang. Voor BAS was het zaak om de lijn, ingezet tegen VIOS, door te trekken. Om zo afstand te nemen van de onderste regionen. De start van de wedstrijd was veelbelovend. Met verzorgd voetbal werd Veluwse Boys bij vlagen van de mat gespeeld. Na 10 minuten en diverse kansen voor het doel van de ploeg uit Garderen, zorgde Gerjan Westerhof voor de zeer verdiende 1-0. Een lange pass van achteruit werd knap gecontroleerd, Niels van Baal trok het gat en Westerhof poeierde de bal vanaf 20 meter in de verre hoek. BAS ging rustig door en creeerde diverse kansen. Jelle Sybesma, Niels van Baal, Brahim Sadouki en Gerjan Westerhof waren dicht bij de 2-0. Uiteindelijk was het verdediger Ferry Kamps die bij een corner de meeste scherpte aan de dag legde en de 2-0 binnen schoot.

Minder scherpte
In de 2e helft leek BAS verder te gaan waar het de eerste helft gestopt was. De zeer gevaarlijke Brahim Sadouki draaide zijn tegenstander volledig dol en leverde voorzet na voorzet. De afwerking liet echter duidelijk te wensen over. Niels van Baal, Gerjan Westerhof, Berrie Kollen en Otmen Chachah kregen de bal niet achter de doelman. Doordat BAS niet de genadeklap toebracht bleef Veluwse Boys hoop houden. Vanuit het niets schoot Veluwse Boys de 2-1 binnen. Een niet bestrafte overtreding op Tino Bies gaf de spits genoeg ruimte om uit te halen. De tot dan toe werkloze Schaap was kansloos. BAS ging door met het missen van kansen en legde over het gehele veld een gebrek aan scherpte aan de dag. Uiteindelijk moest het daar de tol voor betalen. Genietend van alle tijd en vrijheid kon Veluwse Boys in de 80ste minuut voor de 2-2 zorgen. Uiteindelijk leek BAS nog aan het langste eind te trekken. Verdediger Ferry Kamps tekende, weer uit een corner, voor zijn 2e en BAS' 3e doelpunt van de middag. Met nog 3 minuten op de klok leken de punten naar Biddinghuizen te gaan. Was tijd en ruimte bij de 2e goal van Veluwse Boys het geval, bij de gelijkmaker kreeg de centrale middenvelder van Veluwse Boys alle ruimte. Rustig opkomend en met een pass tussen 4 rood witten door, bereikte hij de spits die knap voor de 3-3 zorgde.

Zeer teleurgesteld
Na afloop heerste er een zeer bedrukte stemming in de kleedkamer van BAS. Het onnodige puntenverlies zorgt ervoor dat de ploeg uit Biddinghuizen op de 11e plaats blijft staan. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen SEH op het programma. BAS zal scherper voor de dag moeten komen, wil het de achterstand met de middenmoot niet te groot laten worden.