Competitiewedstrijd
16-11-2002
De Schelp, Biddinghuizen

Krap verlies voor BAS

Met een goede eerste helft achter de rug wist BAS de 2e helft niet te imponeren. 't Harde bleef overeind en nam de 3 punten mee naar huis door een krappe 0-1 overwinning.

Trainer Kragt had zijn ploeg duidelijk het veld ingestuurd met het idee er een voetballende wedstrijd van te maken. Door een veelvuldig doorschuivende Berrie Kollen creeerde BAS constant een man meer situatie op het middenveld. Door deze man extra was BAS in staat om met goed combinatie voetbal het de ploeg uit het Harde moeilijk te maken. Via Iven van Velde en Gerjan Westerhof kreeg BAS dan ook de eerste kansen. Doelpunten werden het echter niet. Ondanks het bij vlagen goede voetbal van BAS, was het 't Harde die op voorsprong kwam. Faalde de spits in een eerdere situatie nog, in de 35ste minuut was 1 moment van onachtzaamheid in de verdediging van BAS voldoende om 't Harde op voorsprong te zetten.

Mindere 2e helft
Was het BAS dat in de eerste helft de wedstrijd nog probeerde te dicteren, in de 2e helft had de ploeg van trainer Kragt het over het gehele veld moeilijk. "Je ziet dat 't Harde over het hele veld 1 op 1 gaat spelen. Wij gingen daar niet slim genoeg mee om. Als je in zo'n situatie niet het meerendeel van de persoonlijke duels wint, wordt het erg moeilijk", aldus Kragt. Nietemin probeerde BAS, ondanks het spelbeeld, te gaan voor de gelijkmaker. Vooral uit dode spelsituaties ontstond gevaar voor het doel van 't Harde, zonder dat het tot doelpunten kwam. Aan de andere kant moest doelman Schaap diverse keren handelend optreden, maar hield hij met knap keeperswerk zijn doel schoon.

In de laatste fase van de wedstrijd was BAS nog dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Tino Bies verdween naast het doel en enkele minuten later was het Marco Lek die zijn schot gekeerd zag door de keeper. Maar al wat BAS ook probeerde het scorebord gaf ook bij het laatste fluitsignaal 0-1 voor 't Harde aan.

Nog geen lucht
Door de nederlaag staat BAS nog steeds op de 10e plek. "Tja, als je naar de stand kijkt, hadden we met gemak een aantal plekken hoger kunnen staan. Door de gelijke spelen tegen Oene en Veluwse Boys, zijn we 4 punten misgelopen. Het positieve van de afgelopen weken is echter dat er nog steeds een stijgende lijn in zit. Ik heb er dan ook nog steeds alle vertrouwen in", aldus trainer Kragt.

Volgende week is de ploeg uit Biddinghuizen vrij. Die week daarna wacht de uitwedstrijd in en tegen Hoevelaken. Winst tegen deze mede degradatiekandidaat zou dan ook meer dan welkom zijn.