Competitiewedstrijd
7-12-2002
De Schelp, Biddinghuizen

Eindelijk winst voor BAS

Afgelopen zaterdag pakte BAS de volle winst. Met een vroeg doelpunt en een goede 2e helft won BAS verdiend van Rood-Wit uit Putten. Ondanks de winst blijft BAS echter in de gevarenzone.

Opdracht van trainer Kragt was om vooral te proberen ontspannend de wedstrijd in te gaan. In de afgelopen weken leek de ploeg uit Biddinghuizen namelijk meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander te spelen. De eerste fase van de wedstrijd was echter voor Rood-Wit. Voorzichtig voetbal achterin leidde een aantal keren tot balverlies, dat echter niet gepromoveerd kon worden tot kansen. In de 6e minuut was het aan de andere kant plotseling wel raak. Een vrije trap van Tino Bies werd door Marco Lek bekeken over de doelman heen gekopt. Waar iedereen dacht dat een vroege voorsprong voor rust zou zorgen in het elftal van BAS, bleef de ploeg onrustig aan de bal. Een voorzet vanaf de zijkant werd, door de verder goed keepende Schaap, verkeerd ingeschat. BAS kwam goed weg. In eerste instantie werd de bal door Jelle Sybesma van de lijn gehaald, waarna Rood-Wit vanaf 5 meter de bal niet in het doel wist te krijgen. De rest van de 1e helft speelde zich vooral af op het middenveld. Een heen en weer golvend spelbeeld, zorgde uiteindelijk voor een kans voor Gerjan Westerhof. Zijn schot werd echter met moeite gestopt door de sluitpost.

Oppermachtig BAS
In de 2e helft stapte Rood-Wit over van 4-4-2 naar 4-3-3. Dit had echter niet het beoogde effect. Was in de eerste helft de diepste middenvelder nog een plaag voor BAS, in de 2e helft stond alles zo stevig als een huis bij BAS. De ploeg kreeg meer vertrouwen en kreeg een handvol goede mogelijkheden op de 2-0. Gerjan Westerhof, Jelle Sybesma, Marco Lek, Ferry van Dekken en weer Westerhof kregen de bal echter niet in het vijandelijke doel. Grootste winstpunt was echter dat de ploeg geen kansen weggaf en met de minuut beter en gecontroleerder ging voetballen. Doordat het echter maar 1-0 bleef, bleef het tot de laaste minuut spannend. Toen de goed leidende scheidsrechter uiteindelijk toch het eindsignaal blies, was de vreugde groot aan de kant van BAS.

Eindelijk gerechtigheid
Trainer Kragt was na de wedstrijd een opgetogen man. “Eindelijk gerechtigheid. Ik gun dit de jongens ontzettend. De afgelopen maanden werd er zo goed getraind dat het er wel een keer uit moest komen. Na de deceptie van vorige week tegen Hoevelaken hebben we bewust de druk van de ketel gehaald en gelukkig heeft het resultaat gehad”, aldus Kragt.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen WZC op het programma. Vraag is echter of de vorst geen roet in het eten gooit.