Vriendschappelijke wedstrijd
18-1-2003
An de Steege, Broeksteeg 42 Zalk

BAS start oefenprogramma veelbelovend

Met 7 doelpunten voor en slechts 1 tegen, heeft BAS de eerste 2 oefenwedstrijden van het nieuwe jaar goed doorstaan. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van Zalk (1-4) en dinsdagavond was BAS te sterk voor KHC (0-3).

Bij de eerste training op 4 januari had trainer Kragt aan de spelersgroep duidelijk gemaakt dat alle spelers weer gelijke kansen zouden krijgen. Met een 5 tal wedstrijden voor de boeg, beloofde dat een gezonde concurrentie en veel scherpte op het veld.

Zalk maatje te klein
Afgelopen zaterdag stond de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het jaar op het programma tegen zaterdag 4e klasser Zalk. Vanaf de start van de wedstrijd was al duidelijk dat de 4e klasser een maatje te klein was voor BAS. De kansen volgden elkaar in rap tempo op. Uiteindelijk was het Niels van Baal die, na een gestopt schot van Iven van Velde, voor de zeer verdiende 0-1 zorgde. Verdedigend kwam BAS nauwelijks in de problemen. Doelman Boelens hoefde maar een enkele keer handelend op te treden en kon zich verder beperken tot het coachen van zijn achterhoede.

Het onreglementair afstoppen van Marco Lek, leidde in de 20ste minuut tot een terechte strafschop die koeltjes werd benut door Berrie Kollen. Toen Niels van Baal even later, na goed voorbereidend werk van Marco Lek, voor de 0-3 zorgde, was de wedstrijd gespeeld.

Slordig voetbal
In de 2e helft voetbalde BAS vooral slordig. BAS hoefde niet meer zo nodig en Zalk wilde wel, maar kon niet. Uiteindelijk zorgde een goede vrije trap van Zalk voor de 3-1 en een impuls voor BAS om aan te zetten. Het was Gerjan Westerhof die in de 85ste minuut, na voorbereidend werk van Marco Lek, voor de 1-4 zorgde.

Ook KHC komt te kort
Afgelopen dinsdag was zondag 3e klasser KHC de tegenstander. Vooral de eerste helft voetbalde BAS redelijk goed georganiseerd. Voorin werd goed druk gezet waardoor KHC nauwelijks aan voetballen toe kwam. Nadat Brahim Sadouki, Otmen Chahchah, Marco Lek en Niels van Baal er niet in slaagden om te scoren, was het een attente Marco Westerhof die na een goede vrije trap van Ferry Kamps voor de 0-1 zorgde.

In de 2e helft leek het of BAS bij vlagen in paniek raakte. Doordat KHC niet bij machte was om een stempel op de wedstrijd te drukken, was dit volkomen onnodig. Uiteindelijk herstelde BAS zich enigszins en creeerde het de grootste kansen. Marco Lek en Niels van Baal konden het net echter niet vinden. De zelfde spelers zorgden uiteindelijk wel voor de 0-2. Een lange trap van doelman Schaap werd door Lek meegenomen en panklaar gelegd voor van Baal, die voor de 0-2 zorgde. Toen even later een voorzet van Jelle Sybesma door Otmen Chahchah in de 0-3 werd omgezet was de wedstrijd gespeeld.

Op de goede weg
Trainer Kragt verklaarde na de wedstrijd redelijk tevreden te zijn: "Het ging vandaag (dinsdag red.) weer beter dan zaterdag. Dat is natuurlijk positief. Aan de andere kant vind ik dat we gewoon nog te veel kansen missen. Dit moet echt beter", aldus Kragt.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen Zeewolde op het programma terwijl dinsdag tegen SVM, met oud trainer Harry Goos, gevoetbald wordt. Als BAS deze lijn doorzet, kan men met een gerust hart de 2e helft van de competitie tegemoet zien.