BAS 1 1 - 4  Achilles 1894 1
Vriendschappelijke wedstrijd
15-8-2003

Achilles verslaat BAS

Met een bij vlagen goede eerste helft en eenmoeilijke 2e helft bleef BAS redelijk in het spoor van hoofdklasser Achilles '94 uit Assen. De score liep niet hoger op dan 1-4.

Achilles '94 met als trainer Piet Schrijvers verblijft een aantal dagen op trainingskamp in Harderwijk. Door de deelname van Schrijvers aan de jaarlijkse keepersdag bij BAS, was een wedstrijd gauw gearrangeerd.

Goede start
BAS was vanaf de start absoluut niet geimponeerd door de hoofdklasser uit Assen. Vanaf het begin combineerde de ploeg vlot en liet het bij vlagen zien aardig mee te kunnen. Door diverse blessures was de spoeling voor trainer kragt enigszins dun, maar de spelers die speelden, deden dit van niet onverdienstelijk tot zeer goed. Vrij vlot in de wedstrijd kwam de ploeg uit Biddinghuizen zelfs op voorsprong. Een goede steekbal van Marco Lek werd door Gerjan Westerhof van de linkerkant op doel geschoten. De keeper van Achilles kreeg de bal niet klem en nieuwkomer Geerlov Nagelhout was er snel bij om de 1-0 binnen te schieten.

Vanaf dat moment probeerde Achilles de druk op de verdediging van BAS te zetten. Zonder noemenswaardige problemen bleef deze echter overeind. Aan de andere kant was BAS vaak gevaarlijk vanuit de counter. Met name Gerjan WEsterhof was nog een aantal keren vlak bij de 2-0. Vlak voor rust viel de 1-1 dan toch. Een scrimmage voor de goal en een knap ingeschoten bal, zorgde voor de ruststand.

Ander BAS
Door werkverplichtingen en blessures moest trainer Kragt in de rust een aantal wissels doorvoeren. Niet zozeer de wissels zorgden voor een wat lager nivo, wel het feit dat er hierdoor binnen het team veel van positie gewisseld moest worden. Ook Achilles wisselde en bracht maar liefst 8 nieuwe frisse spelers het veld in. BAS hield stand maar kon toch niet voorkomen dat de score opliep naar 1-4. Bij de 1-3 stand was Roy van de Hoorn nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar na een goede actie kon hij net niet snel genoeg tot een schot komen.

Toch tevreden
Trainer Kragt was na afloop toch tevreden: "Ik heb voor al in de eerste helft een aantal zeer goede dingen op het veld gezien. Vandaag was ik vooral nieuwsgierig hoe bepaalde jongens het op andere postities zouden doen en dat werd vooral in de eerste helft goed opgepakt". Op de vraag hoe hij deze wedstrijd plaatste binnen de voorbereiding antwoorde hij: "Zo'n wedstrijd tegen een hoofdklasser is in deze fase goed. Vandaag kon ik vooral zien hoe de jongens zich in een moeilijkere fase zouden wapenen. In beide helften heb ik een flink stuk beleving gezien en daar ben ik zo wie zo tevreden over", aldus Kragt.

Zaterdag traint de 1e selectie waarna dinsdag de bekerwedstrijd tegen SV Zwolle wacht.