BAS 1 0 - 1  Zwolle SV 1
Bekerwedstrijd
19-8-2003

Dubbel verlies voor BAS

Afgelopen dinsdag kon BAS de scherpte, mede door de beenbreuk van Otmen Chachah, niet vast houden. Uiteindelijk verloor de ploeg door een laat doelpunt met 0-1.

Door blessures van Iven van Velde (knie), Ferry Kamps (enkel), Niels van Baal (hamstring), Tino Bies (knie), Richard Bies (kuit) en de afwezigheid van Gerjan Westerhof (ivm werk), kon trainer Kragt nog niet beschikken over zijn volledige selectie. Jelle Sybesma was na een blessure weer fit genoeg voor een plek op de bank. BAS startte niet echt scherp aan de wedstrijd maar zag zichzelf, door een slechter spelend SV Zwolle, niet echt in de problemen komen. Alleen de bij vlagen discutabel vlaggende grensrechter van SV Zwolle zorgde af en toe voor enige opwinding.

Ommekeer
In de 15e minuut van de wedstrijd was het gedaan met de rust. Een duel tussen Otmen Chahchah en een speler van SV Zwolle leidde tot een knak en een harde schreeuw van de eerst genoemde. Direct was het duidelijk dat Chahchah niet vervoerd kon worden en dat er sprake was van een beenbreuk. Met dekens warm houden was het enige dat de begeleiding van BAS kon doen, naast het wachten op de ambulance. Na afloop van de wedstrijd bleek dat er sprake was van een ‘nette’ breuk en dat Chahchah, na in het gips gezet te zijn, weer naar huis kon. Hij zal minimaal tot na de winterstop niet inzetbaar zijn.

Al met al zorgde de gedwongen pauze en de beenbreuk er voor dat BAS het hoofd niet helemaal bij de wedstrijd meer leek te hebben. De beste kans voor de rust kwam uit een corner, waarbij Ferry van Dekken de bal net niet met het hoofd wist te raken. SV Zwolle kwam in de eerst helft niet verder dan een paar schoten uit de 2e lijn, die voor doelman Schaap niet echt problematisch waren.

BAS zakt verder weg
In de 2e helft zakte BAS stukje bij beter verder weg. De linies kwamen verder en verder uit elkaar te liggen en de afstand tussen voor en achterhoede werd moeilijk te overbruggen. Toch creeerde BAS nog een aantal zeer goede kansen. Eerst was het Geerlof Nagelhout die alleen voor de keeper niet snel genoeg wist te handelen en vlak daarna was het Stefan Tolhoek die voor een schot in de korte hoek koos waar afleggen wellicht beter was geweest.

De wedstrijd leek dan ook op een 0-0 af te gaan, tot de 88ste minuut. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd door de mee opgekomen verdediger van SV Zwolle tussen een woud van spelers ingekopt. Met enig geluk verdween de bal via een boog over doelman Schaap in het doel. BAS zette nog een keer aan in de laatste minuten maar kon, behalve een kopbal van Stefan Tolhoek, geen kansen meer creeeren.

Tussenstop
Trainer Kragt was na afloop niet tevreden over het vertoonde spel, maar hechtte niet overdreven veel waarde aan de gespeelde wedstrijd: “Ik zie zo’n wedstrijd als deze toch meer als een tussenstop naar de aanvang van de competitie. Dat is uiteindelijk toch waar het omdraait”. Ondanks het matige nivo had ook deze wedstrijd nut: “Ook een wedstrijd als deze geeft een trainer meer inzicht in bepaalde spelers en in posities waar deze wel of juist niet uit de verf komen”, aldus Kragt.

Aanstaande zaterdag speelt BAS uit tegen EFC uit Ermelo. Ook dan kan BAS nog niet beschikken over een volledig fitte selectie. Wel is Iven van Velde hoogstwaarschijnlijk weer fit genoeg.