Vriendschappelijke wedstrijd
23-8-2003
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

BAS maatje te groot

Het in de 4e klasse spelende EFC'58 uit Ermelo was een maatje te klein voor BAS. Doordat BAS niet zuinig omsprong met de kansen bleef het bij 2-4.

Door de waslijst aan blessures kon trainer Kragt niet beschikken over een volledige selectie. Tino Bies, Ferry Kamps, Henk Christiaanse en Niels van Baal ontbraken, net als Jaco Schaap, Iven van Velde en Marco Lek.

Ondanks dit startte BAS voortvarend en combineerde bij vlagen vlot op het goede veld in Ermelo. Kansen waren er vrij snel voor BAS. Gerjan Westerhof raakte de paal en Frank van Dekken kwam net te kort voor de openingstreffer. Uiteindelijk was het diezelfde Westerhof die voor 0-1 zorgde. Een corner werd door alles en iedereen gemist, behalve door Westerhof die koeltjes de 0-1 binnen schoot. Daarna drukte BAS niet door maar pastte het zich aan aan het langzamere tempo van de ploeg uit Ermelo. De warrig fluitende schiedsrechter legde zonder aanleiding de bal vlak voor rust op de stip. De goed keepende Boy Bies, stoptje de strafschop echter. Vlak voor rust was het weer Gerjan Westerhof die met een gecontroleerde lob voor de 0-2 ruststand zorgde.

Stapje erbij
Na rust schakelde BAS een tandje bij en liep vrij vlot uit naar 0-3. Gerjan Westerhof werd de diepte in gestuurd door Jelle Sybesma. Met een eenvoudig passje zette deze Frank van Dekken voor de keeper vrij die koeltjes voor de 0-3 zorgde. Op dat moment zakte BAS weer wat verder weg. Ongelukkig viel de 1-3. De sterk spelende nieuweling Martijn Steenbeek, kreeg de bal tegen de rug waardoor keeper Bies kansloos was. 15 minuten voor tijd maakte EFC zelfs de aansluitingstreffer, zonder verder gevaarlijk te zijn geweest gedurende de wedstrijd. Een kopbal uit een vrije trap kon door Bies niet klem gepakt worden, waarna de spits van EFC, al dan niet uit buitenspel positie, voor de 2-3 zorgde.

Uiteindelijk maakte weer Gerjan Westerhof voor EFC aan alle illussies een einde en zogde naar een goede aanval met Richard Bies en broertje Marco Westerhof voor de 2-4. Kansen op 2-4 waren er in de fase daarvoor al voldoende geweest, maar diverse spelers hadden het vizier niet op scherp.

Tevreden
Trainer Kragt was na afloop tevreden. Diverse omzettingen in het team hadden het beeld wat hij had van BAS bevestigd: "Ik moet een aantal jongens toch een compliment geven. Door de afwezigheid van een flink aantal spelers lijkt het of je met een minder goed team vertrekt. Deze jongens hebben echter laten zien dat alles steeds dichter tegen elkaar aan komt te zitten en de concurrentie groter wordt", aldus Kragt.

Dinsdagavond speelt de ploeg de 2e bekerwedstrijd in Wapenveld. Aanvang is 19.30.