BAS 1 - VIOS V. 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  VIOS V. 1
6-9-2003

BAS1 verzuimt te winnen van VIOS

De eerste competitiewedstrijd voor BAS leverde een punt op tegen VIOS uit Vaassen; na 90 minuten stond 1-1 op het bord. Gezien de nog steeds lange lijst met blessures lijkt dat een redelijk resultaat, maar als BAS iets meer scherpte in de afronding had getoond, was er gemakkelijk van VIOS gewonnen.

BAS opende – min of meer noodgedwongen – met een jonge ploeg: zo maakte de pas 17-jarige Martijn Steenbeek zijn debuut als voorstopper en verder stonden ook de jeugdigen Rolf de Jong, Richard Bies, Stefan Tolhoek en Brahim Saddouki in de ploeg. BAS begon wat onzeker aan de wedstrijd en VIOS kwam al snel op voorsprong na een misverstand in de Biddinghuizer defensie.

Voetreflex
De eerste helft kabbelde verder rustig voort, waarbij het tempo niet al te hoog lag en er desondanks veel balverlies werd geleden bij beide ploegen. Dat kostte BAS zelfs bijna een 0-2 achterstand: een passje van de verder zeer verdienstelijk spelende Martijn Steenbeek op Iven van Velde werd onderschept omdat de laatste net van de bal wilde weglopen en zo kon de VIOS-spits recht op Jacco aflopen. Die hield zijn ploeg echter met een goede voetreflex op de been, zodat de achterstand bij rust 0-1 was. De enige mogelijkheid voor rust was voor de goedspelende Stefan Tolhoek, die echter naast schoot.

Onsterfelijk
De eerste aanval na rust leverde BAS meteen de gelijkmaker op. Een vrije trap vanaf rechts werd door Iven van Velde bij de 2e paal weer voor het doel gebracht waar rechtshalf Rolf de Jong de bal in de kruising kopte: 1-1. Vanaf dat moment leek er maar één ploeg echt te voetballen: VIOS bakte er de 2e helft helemaal niets meer van, maar ook BAS speelde nog niet echt goed, maar het kreeg wel wat kleine kansjes, vooral via spits Gerjan Westerhof. Na 70 minuten werd Marco Lek ingebracht voor de hardwerkende, maar weinig gelukkige Geerlof Nagelhout en Marco Lek had zich vrijwel meteen onsterfelijk kunnen maken: Gerjan Westerhof ontweek de buitenspelval, ging op het doel af en legde breed op Marco, die echter hard naast schoot.

Op naar WZC
In de laatste 10 minuten miste Gerjan ook een keer alleen voor de keeper en ook Marco Lek kreeg nog een grote kans. Het bleef echter bij 1-1, een resultaat waar vooral VIOS blij mee moest zijn na afloop. Conclusie: een betere seizoensstart dan vorig seizoen, maar gebrek aan scherpte voor het doel kostte helaas twee punten. Volgende week gaat BAS op bezoek bij WZC uit Wapenveld, dat in blessuretijd nog onderuit ging tegen 10 man van Zeewolde.