WZC Wapenveld 1 2 - 1  BAS 1
13-9-2003
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

Beleving komt te laat

BAS deed zichzelf vooral in de eerste helft te kort tegen WZC uit Wapenveld. De zwakke eerste helft en een 2-0 achterstand kon niet meer goed worden gemaakt.

Trainer Kragt kon vooraf aan de wedstrijd nog niet beschikken over een volledige selectie. Tino Bies, Ferry Kamps, Niels van Baal, Henk Christiaanse, Otmen Chahchah en Brahim Sadouki waren allen niet fit. Daarnaast namen de niet geheel fitte Gerlof Nagelhout en Jelle Sybesma plaats op de bank.

LEFT200http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2003_2004/wzc-bas/BAS6.jpg190Drukte voor het doel van SchaapOndanks de afwezigheid van een aantal spelers startte BAS goed. De eerste 10 minuten werd er bij vlagen redelijk gecombineerd en waren er zelfs enkele kleine kansen voor Marco -en Gerjan Westerhof. Ondanks deze goede start zakte BAS na 10 minuten vrij ver weg. Duels werden slechts met moeite gewonnen en daarnaast kwam BAS ongelukkig op achterstand. Het gemak waarmee de spits van WZC door de verdediging van BAS slalomde was tekenend voor de scherpte bij de ploeg uit Biddinghuizen. Doelman Schaap was dan ook kansloos. Vrij snel daarna stond de 2-0 op het bord. Al dan niet buitenspel zorgde voor een vrije doortocht naar het BAS doel, waarna scoren eenvoudig was. Vlak voor rust kreeg de ziekenboeg weer een nieuwkomer. Stefan Tolhoek ontving een charge op zijn bovenbeen en moest met een spierblessure het veld verlaten.

Na de rust trok WZC zich terug en leunde het op de 2-0 voorsprong. BAS koos 10 minuten na de rust voor een alles of niets poging. In de 70ste minuut was het plotseling raak. Een snel genomen vrije trap van Rolf de Jong bracht, de ingevallen, Jelle Sybesma in stelling. Met een droge knal verdween de bal vanaf 20 meter in het doel. Met nog 20 minuten te gaan probeerde BAS alles er uit te halen wat er in zat. Echte kansen leverde het echter niet op. Met wat meer geluk had de gelijkmaker kunnen vallen, maar waar de bal ook viel, steeds was er een been van een WZC verdediger die in de weg stond. Uiteindelijk was de grootste kans in de 2e helft voor WZC, maar een vrije schietkans werd niet benut. In de laatste minuut ging zelf de lange doelman Schaap mee naar voren, maar ook hij kon niet voor de gelijkmaker zorgen.

Niet tevreden
Na afloop was trainer Kragt niet tevreden: "Het is jammer dat we de wedstrijd niet startten zoals we de 2e helft begonnen. Met iets meer scherpte en strijd in de duels. Doordat nog niet iedereen in blakende vorm is, is het al moeilijk genoeg. Het minste wat een ploeg op zo'n moment kan doen is hard werken. Ik ben in ieder geval blij dat de 2e helft wat dat betreft meer perspectief biedt", aldus Kragt.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Oene.