Oene 1 3 - 1  BAS 1
20-9-2003
De Hoge Kamp, Deventerweg 2 Oene

Pech voor BAS 1

Twee ongelukkige doelpunten in de eerste helft en een ongelukkige strafschop in de 2e helft zorgde uiteindelijk voor een 3-1 nederlaag.

Ondanks dat het aantal blessures aan het afnemen is, is de ploeg uit Biddinghuizen nog ver verwijderd van de vorm die ze eind vorig seizoen ten toon spreidde. De hoge temperatuur zorgde er verder voor dat het een zware wedstrijd werd.

Pech
BAS startte redelijk voortvarend, maar had vooral moeite met de as van Oene. Door slim heen en weer schuifen creeerde de ploeg elke keer een man meer situatie. Het initiatief verschoof dan ook langzaam richting Oene. Toen de 1-0 viel zakte BAS verder weg. De 1-0 kwam echter wel enigszins gelukkig tot stand. Eenvoudig kon er door Oene opgelopen worden naar de16-meter van BAS. De daarop volgende steekbal was eigenlijk iets te ver naar buiten. Een wanhoopschot vloog tussen de benen van Jelle Sybesma door, waardoor doelman Schaap de bal te laat zag aankomen.

Voor BAS waren er slechts kleine kansen. verder dan een kopbal van Gerjan Westerhof, een actie van Iven van Velde en een schot van Brahim Sadouki kwam BAS niet. Aan de andere kant kon ook Oene niet echt veel inititief ontwikkelen en BAS gaf dan ook geen kansen weg. Twee minuten voor rust was het plotseling toch 2-0. Bij een corner werd er niet scherp genoeg verdedigd. Een boogbal die over leek te gaan, verdween toch onder de lat.

Alles of niks
In de 2e helft was het voor BAS alles of niets. Oene zakte verder in waardoor er voor BAS meer ruimte kwam om te voetballen. Combinerend ging het tot 20 meter voor het doel van Oene prima, maar daarna ontbrak het BAS aan creativiteit. Echte grote kansen creeerde BAS dan ook niet. Iven van Velde, Gerjan Westerhof en Stefan Tolhoek waren een aantal keren dicht bij de aansluitingstreffer.

In plaats van dat het doelpunt aan de kant van BAS viel, was het Oene dat de genadeslag toebracht. Een ongelukkige overtreding van Jelle Sybesma zorgde voor een strafschop die hard en laag werd ingeschoten. Ondanks deze schijnbaar onoverbrugbare achterstand bleef BAS doorgaan. BAS wilde wel maar kon op de een of andere manier het overwicht in veldspel niet omzetten in kansen.

In de 42ste minuut zorgde Gerjan Westerhof dan toch voor de 3-1. Een schot van Brahim Sadouki kon niet goed verwerkt worden door de doelman, waarna Westerhof er attent bij was. Het doelpunt kwam echter te laat en zo bleef de stand steken op 3-1 en de teller bij BAS op 1 punt uit 3 wedstrijden.