BAS 1 - Harde 't 1 : 2-1

BAS 1 2 - 1  Harde 't 1
11-10-2003

BAS pakt eerste punten

Uiterst slim pakte BAS afgelopen zaterdag de eerste winst. 't Harde sprong niet goed om met de kansen, terwijl BAS optimaal scoorde. Met soms goed voetbal, bleven de punten op de Schelp.

Trainer Kragt koos vooraf voor een ietwat behoudende speelwijze. Met 2 spitsen en een 4 mans middenveld, werd vooral de nul heilig verklaard. 't Harde was dan ook vanaf het begin de dominerende ploeg. Maar verder dan veelvuldig de bal achterin rondschuiven kwam de ploeg niet. Desondanks waren de eerste kansen wel voor de bezoekers. Onoplettendheid in de verdediging zorgde zelfs voor de 0-1. Tussen 3 man in kon Edwin Smit de bal aannemen en simpel scoren. BAS kreeg aan de andere kant weinig kansen en was vooral gevaarlijk uit stilstaande situaties. Een kopbal van Stefan Tolhoek verdween vlak voor rust net over het doel. BAS was wel zeer agressief in de duels, wat er voor zorgde dat die zelfde Tolhoek tegen een gele kaart aanliep.

Kansen festival
Na rust had 't Harde de wedstrijd eenvoudig kunnen beslissen. Vooral in het eerste kwartier na de rust kreeg de ploeg 4 tot 5 opgelegde kansen. Door goed keeperswerk van doelman Schaap bleef de stand echter ongewijzigd. Zoals zo vaak, was het ook nu de andere partij die scoorde. Een lange bal van Schaap zorgde voor onrust in de verdediging van 't Harde. Marco Westerhof zorgde ervoor dat broer Gerjan eenvoudig door kon lopen en knap vanaf 16 meter voor de gelijkmaker kon zorgen.

Beide ploegen namen geen genoegen met de gelijke stand en er ontspon zich een interessante wedstrijd, waar de duels niet geschuwd werden. Dit resulteerde in een gele kaart voor Jelle Sybesma. BAS voelde dat er meer te halen viel en zette aan. Maar ook 't Harde probeerde vol gas te geven. Doordat doelman Schaap niet wilde wijken, leek de wedstrijd in 1-1 te eindigen. Vijf minuten voor tijd was het echter Marco Lek die een goede steekbal richting Gerjan Westerhof verzond. Deze was niet zelfzuchtig maar legde de bal af op de net ingevallen Roy van Hoorn, die de 2-1 binnenschoot.

In de resterende minuten was het voor 't Harde alles of niks. Weer was het doelman Schaap die BAS in de race hield. Een vrije trap vlak voor tijd werd door hem uit de kruising gebokst.