Vriendschappelijke wedstrijd
14-10-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS verrast VVOG

Dinsdagavond verraste BAS hoofdklasser VVOG in een vriendschappelijke wedstrijd. Waar VVOG dacht het zelfvertrouwen te vergroten, kwam het bedrogen uit, eindstand 1-0.

Trainer Kragt kon vooraf niet beschikken over een volledige selectie. Gerjan Westerhof, Geerlof Nagelhout, Iven van Velde, Niels van Baal, Marco Lek en Otmen Chahchah ontbraken om verschillende redenen. De ploeg startte dan ook, net als tegen ’t Harde, uiterst voorzichtig. Hoofdklasser VVOG probeerde met een hoog tempo de verdediging bij BAS uit elkaar te spelen en vooral in het begin leek dit te lukken. Desondanks creeerde de ploeg weinig kansen, al was het vlak voor rust alle hens aan dek voor de goal van BAS, maar uiteindelijk rolde de bal vanuit de scrimmage naar de verdedigers. Zelf kwam BAS er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Een enkele corner zorgde voor wat gevaar, maar verder dan wat speldenprikjes kwam de ploeg niet.

Betere 2e helft
In de tweede helft kwam BAS een stuk beter uit de startblokken. Na wat omzettingen was vooral het middenveld stevig in handen van BAS, waar vooral Stefan Tolhoek excelleerde. Ook achterin kwam de ploeg nauwelijks in de problemen. VVOG creeerde bij vlagen wel een veldoverwicht, maar kon dit niet echt om zetten in kansen. Doelman Schaap hoefde in de 2e helft dan ook maar een paar keer handelend op te treden.

BAS aan de andere kant werd met de minuut gevaarlijker. Was het tot aan de 25ste minuut vooral de eindpass die nog niet helemaal goed verzorgd was, plotseling was het wel raak. Een vrije trap van Marco Westerhof was een prooi voor de geheel vrijstaande Roy van Hoorn die simpel voor de 1-0 zorgde. Doordat Kragt beloofd had dat iedereen aan spelen toe zou komen, ging ook doelman Schaap naar de kant voor Boy Bies en kwam, de in de B-junioren spelende, Marc Wisse het veld in. De gemiddelde leeftijd kelderde flink. Toch werd BAS niet echt zwakker. VVOG voelde een blamage aankomen en zette alles op alles, maar ook nu kwam de voorsprong niet echt in gevaar. Was BAS iets scherper geweest, dan had het verder afstand kunnen nemen. Frank van Dekken raakte de paal en jongeling Wisse liet zien dat hij meer in zijn mars heeft. Oog in oog met de keeper waren het echter tot 2x toe de zenuwen die wonnen, waardoor de stand bij 1-0 bleef.

Uiterst tevreden
Trainer Kragt was na afloop uiterst tevreden: “Tuurlijk weet ik dat VVOG met excusus door te zeggen dat ze niet volledig waren. Maar laten we eerlijk zijn een 3e klasser die wint tegen een half eerste elftal van VVOG, dat is gewoon klasse. Ik ben dan ook zeer tevreden”, aldus Kragt. Die verder vertelde verder niet al te veel waarde te hechten aan de wedstrijd. “Kijk, ik kon vandaag van alles proberen. Mede door de aanstaande schorsing en vakantie van een aantal spelers kwam dat goed uit. Toch win ik 100x liever van Zeewolde dan van VVOG”.

Aanstaande zaterdag is er geen competitie en speelt BAS wellicht nog vriendschappelijk. De week daarna wacht de lastige polderderby tegen Zeewolde, dat, in tegenstelling tot BAS, wel een zeer goede seizoensopening kent.