Zeewolde 1 2 - 3  BAS 1
25-10-2003
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

BAS knokt zich naar winst

In een niet al te beste maar wel spannende wedstrijd versloeg BAS afgelopen zaterdag koploper Zeewolde. Veel geblunder zorgde uiteindelijk voor de 2-3 overwinning.

Door afwezigheid van Ferry van Dekken (schorsing), Marco Lek (vakantie), Tino Bies (blessure) bracht trainer Kragt een uiterst jong elftal in het veld. Positief punt was de terugkeer van Iven van Velde en Gerlof Nagelhout die plaats namen op de bank.

Vanaf de start probeerde Zeewolde direct de druk op de achterhoede van BAS te leggen. Het tempo van de wedstrijd zakte echter vrij snel in, waardoor BAS niet echt in de problemen kwam. Ondanks het optische veldoverwicht van Zeewolde kwam BAS wel op voorsprong. Een corner van Gerjan Westerhof werd scherp ingedraaid bij de eerste paal. Verwarring voor de goal zorgde ervoor dat de doelman de bal in eigen doel sloeg.

Hierna zakte BAS weer rustig in. Al was het vooral in de duels iets te slap. Dit bracht dan ook de gelijkmaker op het bord. Niet adequaat genoeg ingrijpen zorgde voor een afstandschot vanaf 16 meter waar doelman Schaap kansloos was.

Nog een blunder
BAS ging op dezelfde voet verder en creeerde dan ook niet al te veel kansen. Toch kwam de ploeg uit Biddinghuizen op een 1-2 voorsprong. De situatie was indentiek aan de eerste goal. Een corner van Gerjan Westerhof, Jelle Sybesma die het zicht van de doelman blokkeerde en dit keer draaide de bal er zelfs in 1 keer in. LEFT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2003_2004/zeewolde-bas/zeewolde-bas-8.jpg350Doelman Schaap stopt strafschop (Foto: vvzeewolde.nl)Toch leek het nog gelijk te worden vlak voor rust. Een doeltrap van Schaap werd door Zeewolde direct naar voren gekopt. De achterhoede van BAS werd hierdoor verrast waarna Zeewolde doorbrak. Henk Christiaanse greep goed in, maar toch wees de scheidsrechter, onterecht, naar de stip en bestrafte Christiaanse met geel. Eerder dit seizoen stopte Schaap al een strafschop en ook dit keer keerde hij de inzet van Zeewolde. Langzamerhand wordt de doelman van BAS echt een penalty killer.

Iets meer druk
In de 2e helft legde BAS de druk iets meer naar voren. Vooral in de as van het elftal had de ploeg uit Biddinghuizen bij vlagen moeite om het juiste spel te spelen. Desondanks was het na 2 minuten in de 2e helft bijna 1-3. Een vrije trap van Westerhof bracht een grote kans voor Rolf de Jong. Hij wist zich echter geen raad met de geboden vrijheid en drukte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het spel golfde op en neer zonder dat er echte kansen kwamen. Uit een kansloos lijkende aanval begin BAS een overtreding, waarna de scheidsrechter, dit keer terecht, niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Schaap zat er dicht bij, maar kon de 2-2 niet voorkomen.

Wondergoal brengt winst
De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan, Zeewolde wilde graag voor de winst maar was net als BAS niet echt in staat om de wil om te zetten in kansen. In de 80ste minuut ging de doelman van Zeewolde voor de 3e keer in de fout. Vanaf de 16 meterlijn bracht hij de bal in het veld, richting de rechtsback. Goed afjagen van Frank van Dekken bracht hem in balbezit. Zonder nadenken lepelde hij de bal in een beweging vanaf 35 meter over de te ver van zijn doel staande doelman. In de laaste fase van de wedstrijd probeerde Zeewolde aan te zetten, maar werd het niet echt gevaarlijk. RIGHT160http://basvoetbal.ods.org/fotos/bas1/2003_2004/zeewolde-bas/zeewolde-bas-23.jpg350Zeewolde zette wel aan, maar kwam niet ver. (Foto: vvzeewolde.nl)

Weg omhoog
Na afloop was heel het rood-witte kampt goed te spreken. "Ik heb een ploeg gezien die zich maximaal gaf. Voetballend was het vandaag niet al te best. Maar als je dit soort wedstrijden dan wel weet te winnen, ben ik benieuwd wat deze ploeg kan als het voetballend wel loopt", aldus een trotste trainer Kragt.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Hierden. Door het verlies van Swift en VIOS en het gelijkspel van Rood-Wit is BAS geklommen en heeft het inmiddels 3 ploegen onder zich.