BAS 1 - Rood-Wit '58 1 : 2-1

BAS 1 2 - 1  Rood-Wit '58 1
15-11-2003

BAS wint nipt

In een niet al te beste wedstrijd, pakte BAS de belangrijk volle 3 punten in de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit. BAS staat nu in het 'linker rijtje'.

Door het verlies vorige week in de uitwedstrijd tegen SEH, was ook BAS-Rood-Wit een zeer belangrijke wedstrijd. Winst zou er voor zorgen dat de ploeg van Egbert Kragt voorzichtig afstand kon nemen van de onderste regionen. Verlies aan de andere kant zou de ploeg in acuut gevaar brengen. BAS startte fanatiek aan de wedstrijd en kon binnen 10 seconden al de leiding nemen. Vroeg druk zetten op de verdediging zorgde voor een vrije schietkans van Stefan Tolhoek, die helaas de keeper op zijn weg vond. Een kleine minuut later was het echter wel raak. Ferry van Dekken onderschepte de bal en vond via broer Frank, Gerjan Westerhof die met een droge knal voor de voorsprong en zijn 9e seizoenstreffer zorgde. Lang kon BAS niet van de voorsprong genieten. 5 minuten later was de stand alweer gelijk. Geblunder achterin zorgde voor een vrije schietkans die doelman Schaap kansloos liet. Enkele minuten later stond de 2-1 echter al weer op het scorebord. Een corner van Westerhof werd door Frank van Dekken ingekopt. Kort daarna haalde heel BAS opgelucht adem toen de 2-2 wegens, overigens terecht, buitenspel werd afgekeurd. De overige 35 minuten van de eerste helft leverden verder geen doelpunten op. Rood-Wit probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar kwam niet verder dan 25 meter afstand van Jacco Schaap.

Chaotisch
Waar de eerste helft al niet van een hoogstaand niveau was, was de 2e helft er een om snel te vergeten. Rood-Wit zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar werd niet echt gevaarlijk. BAS had vooral moeite om rust in het spel te brengen en beide teams blonken daardoor uit in balverlies. De spanning die de 2e helft met zich meebracht vergoedde echter veel. Tot in de 90ste minuut bleef het spannend en verzuimde BAS om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Gerjan Westerhof en Iven van Velde kregen de kans, maar de goed keepende doelman van Rood-Wit gooide roet in het eten. Desalniettemin was de vreugde groot toen de scheidsrechter na 90 minuten voor het eindsignaal blies.

Snel vergeten
Trainer Kragt was, ondanks de matige wedstrijd, tevreden na afloop. “Het belangrijkste is dat je vandaag wint. Dat die alles niet de schoonheidsprijs verdient vind ik dan minder belangrijk. Op dit moment zitten we nog niet in de positie om te veel risico’s te nemen. En aan de andere kant als je met minder goed voetbal al weet te winnen, belooft dat alleen maar veel goeds”, aldus Kragt.

Door de winst van afgelopen zaterdag staat BAS inmiddels in het linkerrijtje. Volgende week is BAS vrij en de week daarna wacht de derby tegen Swift.