BAS 1 - Oene 1 : 2-3

BAS 1 2 - 3  Oene 1
14-2-2004

Fouten nekken BAS

Ondanks dat BAS de gehele wedstrijd de betere was, verlooor het toch van Oene. Persoonlijke fouten zorgden voor de nederlaag.

Trainer Kragt moest het zaterdag doen zonder een handvol spelers, desondanks begon BAS goed aan de wedstrijd. Via gecontroleerd voetbal was BAS de baas op het veld, echt gevaarlijk werd de ploeg echter niet. Een aantal schoten vanaf 16 meter waren de enige wapenfeiten.

Domme doelpunten
Aan de andere kant was het Oene wat met name uit de counter voor gevaar zorgde. Bleef BAS in eerste instantie nog makkelijk overeind, in de 15e minuut was het dan toch 0-1. Een voorzet van Oene leek niet voor gevaar te zorgen. De verdediging van BAS greep echter niet stevig genoeg in, waarna Oene de 0-1 aantekende. BAS claimde nog wel een handsbal, maar de scheidsrechter liet zich niet vermurwen.

De wedstrijd vervolgde zich daarna op dezelfde manier. BAS was de baas op het veld, maar Oene kreeg de beste kansen. Een scrimmage voor de goal zorgde nog niet voor de 0-2, een onnodig weggegeven corner deed dat wel. In een woud van mensen wist Oene uiteindelijk voor de 0-2 te zorgen.

BAS gaf echter niet op en zette aan. De eerste echte uitgespeelde kans van de wedstrijd, zorgde direct voor de, verdiende, tegentreffer. Iven van Velde speelde Erwin Muller in de de bal panklaar legde voor de inkomende Hans Custers. Op het moment dat iedereen dacht dat BAS nu door zou drukken, stond vlak voor rust plotseling de 1-3 op het scorebord. Ingeleid door een onnodig weggegeven vrije trap, was het een van de spelers van Oene die uit een moeilijke hoek de bal werkelijk fenomenaal in de kruising schoot.

Hetzelfde beeld
In de 2e helft gebeurde veel minder. Oene was vooral vlak na rust nog enkele keren gevaarlijk, maar de rest van de helft werd gedomineerd door BAS, dat wel wilde maar niet echte uitgespeelde kansen creeerde. Toch werd het nog spannend. Een lange bal op Hans Custers zorgde voor een duw -en trekpartij in de 16 meter. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Stefan Tolhoek twijfelde niet en schoot koelbloedig de 2-3 binnen. Met nog 10 minuten te gaan werd het slot offensief ingezet. Een aantal hachelijke momenten zorgden wel voor spanning, maar niet echt voor kansen. Uiteindelijk was het Oene wat aan het langste eind trok en met de punten naar huis ging.

Zeer teleurgesteld
Trainer Kragt verklaarde na afloop teleurgesteld te zijn: "Ik vind het jammer, je controleert gewoon de wedstrijd met soms heel goed voetbal en toch ga je de boot in".

BAS is inmiddels gepasseerd op de ranglijst door Swift, wat met 5-0 won, en weet alleen Vios, Prins Bernhard en Rood-Wit Putten onder zich. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Hierden. BAS kent die week nog steeds de naweeen van de schorsingen en kan wellicht alleen weer beschikken over Marco Lek.