BAS 1 - Prins Bernhard 1 : 3-5

BAS 1 3 - 5  Prins Bernhard 1
6-3-2004

BAS blameert in competitie

BAS verloor afgelopen zaterdag in een van de slechtste wedstrijden van het seizoen van Prins Bernhard uit Uddel. Na een zwakke wedstrijd bleef het scorebord steken op 3-5

Vooraf moest trainer Kragt het doen zonder de geschorste Gerjan Westerhof, de afwezige Jacco Schaap en de geblesseerde Menno Slump. Net als in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop had BAS moeite om verdedigend overeind te blijven. Knullig verdedigen zorgde er dan ook vlot voor dat de ploeg tegen een achterstand aankeek.

BAS kwam echter vlot terug. Een goede actie van Rolf de Jong eindigend met een schot op doel, zorgde ervoor dat de keeper de bal niet klemvast kon pakken. Erwin Muller was attent en zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker. Voetballend was BAS op dat moment absoluut niet de mindere. Desondanks keek de ploeg weer vrij vlot tegen een achterstand aan. Wederom ging de verdediging van de thuisploeg niet geheel vrijuit en zo konden de gasten relatief eenvoudig uitlopen naar een 1-3 voorsprong. Vlak voor rust leek BAS terug te komen in de wedstrijd toen Marco Lek na een individuele actie voor 2-3 zorgde.

Genadeklap door rode kaart
In de 2e helft werd het niet veel beter. BAS kwam via een knap afstandsschot van Stefan Tolhoek nog wel op 3-3, maar bleef vooral onrustig. Toen Ferry van Dekken even later de rode kaart kreeg voor een, in de ogen van de scheidsrechter, te stevige overtreding, kreeg BAS het helemaal moeilijk. In eerste instantie verzuimde Prins Berhard de kansen te benutten, maar uiteindelijk was BAS zelf zo vriendelijk om gelegenheid te bieden tot een doelkans. Het alles of niets offensief leidde wel tot veel spanning maar niet tot veel kansen. Toen 5 minuten voor tijd ook nog de 3-5 viel was het definitief over voor BAS.

Degradatiespook
Door het resultaat van vandaag weet BAS nog slechts 2 ploegen onder zich en loert het degradatiespook. In de nu komende wedstrijden zal de ploeg van trainer Kragt toch echt punten moeten gaan sprokkelen om niet al te diep in de problemen te komen.