BAS 1 - Zeewolde 1 : 1-0

BAS 1 1 - 0  Zeewolde 1
27-3-2004

BAS pakt de punten

Na 2 wedstrijden waarin BAS goed voetbalde, kreeg het afgelopen zaterdag eindelijk loon naar werken. Zeewolde werd met 1-0 verslagen.

Vooraf gaf trainer Kragt al aan er vertrouwen in te hebben: "De afgelopen weken hebben we misschien niet super gespeeld, maar stond er een hecht team. Ik heb het gevoel dat er vandaag iets te halen valt", aldus de trainer.

BAS startte voorzichtig en liet Zeewolde het spel maken. De promovendus liet zien niet voor niets op de 2e plaats te staan. Met verzorgt voetbal combineerde de ploeg als of het een lieve lust was. Verder dan 20 meter voor het doel van doelman Schaap kwam de club echter niet, terwijl BAS vanuit de counter bij valgen zeer gevaarlijk was. De eerste kans was wel voor de gasten, Jacco Schaap bleef echter goed kijken en meer dan een corner zat er niet in. De niet al te sterk leidende scheidsrechter floot op sommige momenten erg kinderachtig en verzuimde vlak voor rust op te treden, toen de doorgebroken Gerjan Westerhof werd neergelegd. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in.

Spanning al om
BAS speelde ook de 2e helft misschien niet zijn beste wedstrijd, maar had het organisatorisch goed dicht zitten. Zeewolde wist zich daar dan ook geen raad mee, maar kreeg wel de grootste kansen in de 2e helft. Een half schot verdween via de binnenkant van de paal echter weer het veld in en in een 1 tegen 1 situatie faalde de spits van de blauw witten. De scheidsrechter drukte meer en meer een stempel op de wedstrijd en zorgde links en rechts voor flink wat irritatie. Voorzichtig kroop BAS uit zijn schulp en zag de inzet van de afgelopen weken uiteindelijk beloond worden. Een mooie cominatie tussen Tolhoek en van Velde zorgde voor een steekbal op Menno Slump. Deze hield het overzicht en speelde de inkomende Westerhof aan, die knap binnenschoot.

Kans op meer
BAS verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Westerhof, Tolhoek en nogmaals Westerhof maakten niet de beslissende 2-0 waardoor Zeewolde hoop hield op een punt. Toen de scheidsrechter ook nog eens 9 minuten blessuretijd bijtrok werd het spannender en spannender. Met een vrije trap vanaf 20 meter was er de laatste kans voor Zeewolde. Doelman Schaap was echter attent en pakte de bal uit de bovenhoek.

Zeer tevreden
Trainer Kragt was na afloop uiteraard zeer tevreden: "Een compliment voor de gehele ploeg. Met georganiseerd en misschien niet het mooiste voetbal, hebben we het Zeewolde vandaag gewoon heel moeilijk gemaakt. Ik ben dan ook vooral erg trots", aldus Kragt.

Doordat de concurrentie ook won, stijgt BAS weliswaar licht op de ranglijst, maar staat het slechts 2 punten boven de rode streep. De volgende wedstrijd in en tegen Hierden is daarom weer van groot belang.