Hierden 1 1 - 0  BAS 1
3-4-2004
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Degradatiespook loert

BAS verloor afgelopen zaterdag in en tegen Hierden. Vooral de wind zorgde voor een moeilijke wedstrijd, waar Hierden net iets beter profiteerde.

Vanwege de verbouwing van het complex van Hierden waar volgend jaar een schitterd gebouw moet verschijnen, werd de wedstrijd gespeeld op het niet al te beste 3e veld.

Met name in de eerste helft leek BAS de betere ploeg. Weliswaar probeerde Hierden het spel te maken, maar met slim en goed georganiseerd voetbal, was het BAS dat het gevaarlijkst was. Eerst was er Marco Lek die niet de voordeelregel meekreeg, daarna was het Gerjan Westerhof die in een 1 tegen 1 situatie met de doelman de bal zag wegstuiteren op het hobbelige veld.

Harde wind
Vooral de harde wind zorgde er voor dat de doelman van Hierden moeite had om de bal ver naar voren te krijgen. Hierdoor kon BAS redelijk eenvoudig druk zetten op de niet al te zekere defensie van Hierden. De harde wind kwam met name tot uiting in het afstandschot van Ferry Kamps, die vanaf eigen helft de bal bijna over de verbaasde doelman van Hierden speelde. Typerend voor de wedstrijd was het feit dat doelman Jacco Schaap slechts 1x hoefde op te treden in de 1e helft.

Volledig ander beeld
In de 2e helft speelde BAS met de wind tegen. Duidelijk was direct te zien dat Hierden nu kon profiteren van de weersomstandigheden. BAS had moeite op de been te blijven op het middenveld en in de voorhoede, Hierden kon hierdoor elke terugvallende bal oppikken en de druk stukje bij beetje opbouwen. Na een aantal penibele situatie voor het doel van BAS, was daar toch plotseling een grote kans voor BAS. Marco Lek liep door op een lange bal van doelman Schaap, maar zag de geheel vrijstaande Gerjan Westerhof over het hoofd. Even later was het Frank van Dekken die een goede aanval van BAS helaas niet wist te bekronen.

Hierden werd sterker en sterker en uiteindelijk viel de 1-0. Een knap afstandschot liet Jacco Schaap kansloos. BAS nam meer risico, maar creeerde niet echt meer kansen. Had Hierden aan de andere kant iets zorgvuldiger met de kansen omgesprongen, had de score nog hoger uit kunnen vallen.

4 finales
Door de andere uitslagen schuiven de ploegen onderin steeds dichter op elkaar. De laatste 4 wedstrijden zijn dan ook voor BAS 4 finales, met volgende week de bijna kampioen Hoevelaken, daarna SEH en als laaste 2 wedstrijden mede degradatiekandidaten Rood Wit en buurman Swift.