Hoevelaken 1 6 - 1  BAS 1
10-4-2004
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

Grote zorgen voor BAS

BAS werd afgelopen zaterdag door kampioen Hoevelaken met een historische nederlaag van 6-1 naar huis gestuurd. Door dit resultaat staat BAS in de degradatiezone.

Hoevelaken dat, bij een gunstig resultaat bij Zeewolde, kampioen kon worden startte niet bijster fel. Wel was vanaf de start te zien dat hier sprake was van een ware kampioenskandidaat. Ondanks de enigszins makke houding kwam Hoevelaken wel op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt, waardoor de spits van Hoevelaken een vrije doortocht had naar de doelman. BAS stelde hier niet veel tegen over en had vooral moeite met de uiterst bewegelijke spitsen van Hoevelaken. Daarnaast was de ploeg aan de bal erg onrustig, wat veelvuldig voor balverlies zorgde. Vrij snel na de 1-0 stond de 2-0 op het bord en binnen het kwartier keek de ploeg zelfs tegen een 3-0 achterstand aan.

Spanning terug
Vlak voor rust leek de spanning terug te komen. Een lange bal van doelman Schaap werd door Gerjan Westerhof opgepikt, waarna hij de keeper met een knappe lob kansloos liet. BAS probeerde meer druk te zetten om zo de aansluitingstreffer te realiseren. Lang kreeg de ploeg hier niet de kans voor. Een, in eerste instantie, afgeslagen corner werd opgepikt door Hoevelaken, waarna in alle vrijheid een voorzet gegeven kon worden, inknikken was vervolgens simpel.

Iets ander beeld
In de 2e helft probeerde BAS nogmaals aan te zetten, maar het geluk zat ook niet mee. De sterk keepende doelman van Hoevelaken redde op schoten van Gerjan Westerhof, Marco Lek en Stefan Tolhoek. Diezelfde Tolhoek raakte even later ook nog de paal.

BAS bleef knokken, maar toen de speaker omriep dat Zeewolde verloren had, kreeg de ploeg uit Hoevelaken helemaal vleugels. Een al dan niet terechte penalty zorgde vlak voor tijd voor de 5-1 en BAS moest de gifbeker helemaal leegdrinken, want in de blessuretijd wist Hoevelaken er ook nog eens 6-1 van te maken.

Grote zorgen
Door de winst van Rood-Wit bij Zeewolde zit BAS midden in de degradatiezone. Alleen Prins Bernhard heeft minder punten. Wel heeft de ploeg alles nog in eigen hand. Wel zal er dan de komende wedstrijden gewonnen moeten worden. Eerst thuis tegen SEH, dan uit naar mede degradatiekandidaat Rood-Wit en als afsluiter de derby tegen Swift’64.