Rood-Wit '58 1 3 - 1  BAS 1
24-4-2004
De Eendracht, Batosweg 11b Putten

Doek valt voor BAS

Ondanks een maximale inzet, slaagde BAS er niet in te winnen in Putten. Door de 3-1 nederlaag speelt BAS volgend jaar 4e klasse.

Vooraf was duidelijk dat dit de wedstrijd van het seizoen betrof. Wilde BAS nog in de 3e klasse blijven, dan zou er gewonnen moeten worden. Op een redelijk druk sportpark, was het met name BAS wat zichzelf de das omdeed. De warrig fluitende scheidsrechter drukte met name in de eerste helft een duidelijke stempel op de wedstrijd. BAS ging hier niet goed mee om en haalde zichzelf hierdoor uit de wedstrijd.

Goede start
BAS kende wel een goede start en kwam zelfs op voorsprong. Een vrije trap werd verlengd door Tino Bies, waarna Frank van Dekken er als de kippen bij was om voor de 0-1 te zorgen. Net als in meerdere wedstrijden dit seizoen kon BAS niet lang van de voorsprong genieten. Een ingooi voor BAS werd toegekend aan Rood-Wit. Een verkeerd geraakte voorzet en een felle zon, zorgden ervoor dat de bal plotseling bij de 2e paal binnen viel.

De wedstrijd kenmerkte zich vooral door niet al te best voetbal met veelvuldig balverlies aan beide kanten, maar de spanning vergoedde veel. BAS kreeg een aantal kleine kansen. Gerjan Westerhof vond de keeper op zijn weg, Frank van Dekken kwam net te kort en Ferry Kamps zag zijn pegel net naast verdwijnen.

De goal viel echter aan de andere kant. Doelman Schaap had inmiddels al 2x knap gered, maar was nu kansloos. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter zorgde voor een onterechte toegekende vrije trap. De harde kopbal die vervolgens volgde liet doelman Schaap geen kans.

Alles of niets
In de 2e helft was het voor BAS alles of niets. Met achterin 1 op 1 zette BAS aan. Rood-Wit daar in tegen kroop massaal voor de eigen goal, maar het geluk zat BAS ook vandaag niet mee. Gerjan Westerhof schoot voorlangs, Frank van Dekken kopte naast, broer Ferry kopte naast en Marco Lek zag zijn schot voorlangs gaan.

Rood-Wit kwam de 2e helft nauwelijks aan voetballen toe, maar kwam wel op 3-1. Een zondagsschot verdween over doelan Schaap in de goal.

Met nog een kwartier te spelen werd het voor BAS bijna een onmogelijke taak. Toch sierde het de ploeg dat er niet opgegeven werd. Stefan Tohoek raakte de paal, Gerjan Westerhof schoot net over en Ferry van Dekken vond het zijnet.