Vierhouten'82 1 2 - 5  BAS 1
11-9-2004
Sportpark De Wiltsangh, Nunspeet

BAS toont veerkracht

Grootste winst afgelopen zaterdag was de mentale veerkracht van BAS. Na een 2-0 achterstand boog BAS de stand om naar een 5-2 overwinning in en tegen Vierhouten.

Op een bijveld van Nunspeet speelde BAS afgelopen zaterdag de 2e competitiewedstrijd tegen Vierhouten. De club uit het gelijknamige dorp is al een aantal jaren druk bezig met het verkrijgen van een eigen veld in de eigen dorpskern.

Of het de entourage was, het gebrek aan scherpte aan de kant van BAS of de kwaliteit van de spitsen van Vierhouten, zullen we nooit weten. BAS was echter geen schim van de ploeg die vorige week Veluwse Boys van de mat speelde. Het was aan doelman Schaap te danken dat het tot de 5e minuut duurde voordat BAS tegen een achterstand aankeek. Vond Vierhouten in eerdere minuten de doelman op zijn weg, nu werden de verdedigingsfouten wel afgestraft en zorgde Diego Berhuis voor de 1-0.

BAS stelde hier niet veel tegen over en had moeite met het spel van de tegenstander. In de 23ste minuut was het plotseling zelfs 2-0 toen dezelfde Berhuis vrij kon combineren en zijn 2e van de middag kon aantekenen. Langzaam aan trok BAS de wedstrijd naar zich toe. Schaap redde nogmaals, maar uiteindelijk zorgde Marco Lek in de 41ste minuut voor de belangrijke 2-1.

Andere wedstrijd
In de 2e helft werd er een andere wedstrijd gespeeld. BAS had duidelijk de neuzen dezelfde kant opgestoken en besloot uit een ander vaatje te tappen. Met verzorgd voetbal werd Vierhouten dan ook vastgezet op eigen helft. Uiteindelijk duurde het tot de 76ste minuut voordat de, terechte, gelijkmaker viel. Een voorzet van Iven van Velde werd niet goed beoordeeld door de doelman uit Vierhouten. Gerjan Westerhof was er als de kippen bij om de 2-2 aan te tekenen.

BAS wilde echter meer en ging door voor de overwinning. Met een verwoestende knal was het Louis de Koeier die in de 82ste minuut voor zijn eerste doelpunt voor BAS zorgde.

Wel of geen strafschop
In de 84ste minuut vond er een vreemde situatie plaats. Bij een overtreding op de doorgebroken Westerhof verzuimde de scheidsrechter de rode kaart te trekken. Ondanks dat de overtreding buiten de 16 meter plaats vond, legde de man in het zwart de bal toch op de stip. Geen rode kaart voor Vierhouten, wel een strafschop voor BAS. Westerhof bleef koel en gaf Vierhouten definitief de genadeklap.

Uiteindelijk was het Marco Lek die met een prachtige actie en een dito afstandschot voor de eindstand zorgde.

Veerkracht
Trainer Kragt was na afloop in zijn nopjes met de 3 punten: "Ik heb vandaag weer een andere kant van mijn ploeg gezien. We begonnen veel te slap en niet scherp genoeg. Toch wil ik de jongens een compliment geven. Als je na een 2-0 achterstand zo terug komt, toon je wel karakter", aldus de trainer.

Volgende week speelt BAS thuis tegen kampioenskandidaat Unicum uit Lelystad.