Competitiewedstrijd
2-10-2004
De Zandsteeg, De Zandsteeg 35- 44 Uddel

BAS buigt spiraal om

Na 2 verliespartijen haalde BAS zaterdag hard uit. Mede degradant Prins Bernhard werd met 5-0 naar huis gestuurd. BAS speelde goed en verzuimde alleen de score naar een nog hogere uitslag te tillen.

Trainer Kragt kende vooraf een paar kleine problemen. Louis de Koeier en Iven van Velde waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig. Daarintegen waren Ferry van Dekken en Ferry Kamps weer van de partij. BAS startte zeer agressief en combineerde vlot over het veld. Door het vroeg druk zetten kwam Prins Bernhard nauwelijks onder de druk van BAS vandaan. BAS verzuimde alleen te scoren. Gerjan Westerhof, Marco Lek, Ferry van Dekken en, de frank en vrij spelende jongeling, Marc Wisse konden het doel niet vinden.

Goed weg
De al oude voetbalwet van niet scoren, dan een doelpunt tegenkrijgen ging afgelopen zaterdag gelukkig niet op. Uit de eerste de beste aanval schoot de spits uit Uddel hard voorlangs en even later was er discussie over het al dan niet hands van Jelle Sybesma, maar de scheidsrechter wuifde de protesten weg en BAS kon de draad weer oppakken.

Uiteindelijk kwam BAS op de verdiende 1-0. Een vlotte aanval zorgde uiteindelijk voor een dieptepass op maat van Rolf de Jong die Gerjan Westerhof voor zijn man zag langssnijden. Westerhof hield het hoofd koel en zette BAS op voorsprong. Even later was het zelfs 2-0. De knap wegdraaiende Marco Lek zette Ferry van Dekken vrij voor de keeper die hard en hoog inschoot bij de 1e paal en zo BAS met een comfortabele voorsprong de rust instuurde.

Zelfde voet verder
BAS ging de 2e helft door waar het gestopt was. Al was Prins Bernhard met name in de eerste fase van de 2e helft even de betere ploeg. Desondanks hoefde doelman Schaap nauwelijks in actie te komen. Langzaam aan herpakte BAS zich en zette Prins Bernhard wederom vast op eigen helft. Een lange uittrap van Jacco Schaap, gevolgd door een individuele actie van Gerjan Westerhof zorgde ervoor dat Ferry van Dekken voor kon zetten. Mistte Marco Lek in de 1e helft nog 2 keer in kansrijke positie, dit keer was zijn kopbal wel raak.

Prins Bernhard besefte dat er weinig meer te halen viel en legde het hoofd bijna op het hakblok. Toen Gerjan Westerhof zijn corner ook nog eens in eigen doel geschoten zag worden was de wedstrijd helemaal gespeeld. Uiteindelijk kreeg de wedstrijd een prachtig slot. A-Junior Marc Wisse bekroonde zijn sterke spel met een prachtig doelpunt.

In de nopjes
BAS trainer Kragt was na afloop in zijn nopjes: "Dit is zo'n dag dat alles weer klopt in het elftal en dan zie je dat de jongens gewoon ontzettend goed kunnen voetballen. Er werd vroeg druk gezet, zoals afgesproken, waardoor Prins Bernhard geen moment in de wedstrijd kwam", aldus de trianer.

Volgende week speelt BAS thuis tegen het nog ongeslagen Elspeet. Indien de ploeg hetzelfde spel op de mat legt als afgelopen zaterdag kan BAS wellicht goede zaken doen.