BAS 1 - Elspeet 1 : 2-0

BAS 1 2 - 0  Elspeet 1
27-11-2004

BAS houdt hoofd koel

Afgelopen zaterdag speelde BAS het restant van de gestaakte wedtrijd tegen Elspeet. BAS hield het hoofd koel en speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit. Door de 2-0 overwinning staat de ploeg nu 2e.

Met in het achterhoofd de tumulueus verlopen eerste helft van de wedstrijd, wachtte BAS een lastige taak om vooral rustig te blijven spelen. Daarnaast moest trainer Kragt het doen zonder Marco Lek, Stefan Tolhoek, Jelle Sybesma en, uiteraard, Ferry van Dekken.

Zoals verwacht startte Elspeet direct fel en kwam BAS in de eerste 5 minuten goed weg, toen Herman Lucassen de bal van de lijn redde. Vrijwel direct daarna blies de scheidsrechter voor de rust, een gekke gewaarwording. De spelers waren nauwelijks nog aan voetballen toegekomen. Toch kwam dit BAS niet slecht uit.

Muller houdt stand.

Duidelijk voor BAS
In de 2e helft had BAS even moeite met Elspeet. De ploeg schakelde over naar een man-op-man verdediging en BAS wist zich geen raad met de 4-2-4 opstelling van de ploeg uit Elspeet. Tot kansen kwam het echter niet en BAS nam al vrij snel het heft weer in handen.

Via plaaggeest Marc Wisse, die tot 2 keer toe het doel niet wist te vinden, Louis de Koeier en Gerjan Westerhof verzuimde BAS de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Gelukkig voor BAS kon ook Elspeet niet datgene brengen wat de ploeg wellicht had gewenst, de ploeg leek de 2e helft een en al berusting.

Zeer tevreden
Trainer Kragt was na afloop zeer tevreden: "Ik moet de ploeg een groot compliment geven. Tuurlijk hadden we verder afstand moeten nemen de 2e helft, maar aan de andere kant komen we in de 1e helft een keer goed weg. Ik ben in ieder geval zeer tevreden. Niet alleen met het resultaat maar ook met de discipline waarmee gespeeld is. Tenslotte is er in de vorige wedstrijd wel het nodige gebeurt", aldus de trainer.

Door de winst van afgelopen zaterdag is BAS, bijna stiekem, opgekropen naar de 2e plaatst en is koploper Hulshorst, met 1 punt voorsprong, binnen handbereik.

Webredactie BAS-Voetbal (met dank aan Stefan Tolhoek)