Hulshorst 1 2 - 1  BAS 1
16-10-2004
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

BAS nekt zichzelf

BAS speelde afgelopen zaterdag ongeinspireerd. In plaats van dat het goede zaken deed, werd er met 2-1 van Hulshorst verloren.

Vooraf leek het nog zo mooi. Twee opeenvolgende goede wedstrijden, zouden bij een goed resultaat een prachtig vervolg kunnen krijgen, de realiteit was echter anders.

BAS startte vanaf het begin slap en zag al snel dat Hulshorst met een gezonde dosis inzet het tempo van de wedstrijd bepaalde. Doelman Schaap moest in de beginfase van de wedstrijd dan ook al een paar keer handelend optreden en had geluk dat ook de paal en de lat nog een keer redding brachten. In de 20ste minuut keek BAS dan toch tegen, de tot dan toe, verdiende achterstand aan. Een fout op het middenveld zorgde voor een vrije doortocht naar het BAS doel, waarbij de Hulshorst het hoofd koel hield en voor de 1-0 zorgde.

In plaats van dat BAS de bakens verzette, ging het door op dezelfde voet. Toch was er nog een mogelijkheid op de 1-1. Een vrije trap van Gerjan Westerhof werd door Stefan Tolhoek teruggelegd, waarna Jelle Sybesma de doelman op zijn weg vond. Vlak voor rust kwam Hulshorst zelfs op 2-0. Balverlies op het middenveld zorgde wederom voor een vrije doorgang en doelman Schaap was wederom kansloos.

Uiteindelijk kon BAS nog blij zijn met de 2-0 ruststand. Hulshorst kwam nog diverse malen vrij voor het BAS doel, maar verzuimde de score verder uit te bouwen.

Ander BAS
In de 2e helft stond er een ander BAS op de grasmat. Met misschien niet het beste voetbal, maar wel met een gezonde dosis inzet, werd Hulshorst vastgezet op eigen helft. Zonder echt kansen te creeeren was BAS in deze fase de bovenliggende partij. De warrig fluitende scheidsrechter gooide echter roet in het eten. Tot op dat moment had BAS geen klagen. De leidsman strooide met gele kaarten alsof het een lieve lust was. Gelukkig voor BAS was het met name Hulshorst dat op de bon ging. Toch was het BAS die plotseling met 10 man stond. Stefan Tolhoek maakte na een duel een trappende beweging en zag de rode kaart. Even later was het Ferry Kamps die voor de aansluitingstreffer leek te zorgen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat de scheidsrechter in een eerder stadium al voor een vrije trap voor BAS had gefloten.

Toch 2-1
Uiteindelijk zorgde dezelfde Ferry Kamps alsnog voor 2-1. Een goed genomen vrije trap verraste de keeper van Hulshorst, zodat BAS kon aanzetten voor een heftig laatste kwartier. BAS probeerde het nog wel, maar kreeg uiteindelijk geen loon naar werken. Ondanks dat ook Hulshorst verder moest met 10 man na een duw op Jelle Sybesma. Doelman Schaap kreeg uiteindelijk nog de grootste kans, maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd.

Zeer ontevreden
Trainer Kragt was na afloop niet tevreden: "Ik baal als een stekker. Het is duidelijk dat we er nog lang niet zijn als ploeg. Als je de afgelopen 2 wedstrijden bekijkt lijken we een zeer goede ploeg te zijn, terwijl we vandaag als een grijze middenmoter voetballen", aldus Kragt.

Bij winst had BAS goede zaken kunnen doen. Te meer omdat koploper Elspeet verloor en DSV punten liet liggen tegen VEVO. Bij winst had BAS zelfs op doelsaldo bovenaan gestaan. Zaterdag is de ploeg vrij van competitie verplichtingen en wordt er vriendschappelijk gespeeld tegen EFC'58 uit Ermelo.