EZC '84 1 1 - 2  BAS 1
6-11-2004
De Kweekweg, Kweekweg 36 Epe

Niet best, toch winst

In een slechte wedstrijd op een zeer slecht veld, pakte BAS de punten tegen EZC. Na een 1-0 achterstand vond de ploeg uiteindelijk krap met 1-2.

Hier en daar kende trainer Kragt wat problemen voor de aanvang van de wedstrijd. Zo was Stefan Tolhoek nog geschorst, Gerjan Westerhof geblesseerd en Marc Wisse afwezig ivm schoolverplichtingen. BAS startte op het zware veld van EZC niet al te best en vond een fysiek sterke tegenstander tegenover zicht. In een niet al te beste wedstrijd was het vooral veelvuldig balverlies aan beide kanten wat de wedstrijd typeerde.

Kansen, geen goals
Toch was het BAS wat de eerste kansen kreeg. Gerommel in de verdediging van EZC bood plotseling Louis de Koeier een vrije schietkans, maar zijn inzet ging net naast, net als die van Marco Westerhof die even later van rechts doorbrak. Op dat moment leek BAS definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar keek even later toch tegen een achterstand aan. Redde Richard Bies in een eerdere fase nog op de lijn, bij een afstandschot vanaf 20 meter kon Jacco Schaap de bal alleen wegstompen en was daardoor in de rebound kansloos.

Gouden wissel
In de 2e helft beperkte EZC zich met name tot verdedigen. BAS schoof verder door van achteruit en bouwde de druk langzaam op. Verder dan een paar halve kansen kwam BAS echter niet. Het ontbrak met name aan zuiverheid in de passing.

In de 75ste minuut kreeg BAS uiteindelijk toch loon naar werken. Een vrije trap op 18 meter werd in eerste instantie door Ferry Kamps in de handen van de keeper geschoten. De scheidsrechter vond echter dat de muur niet ver genoeg naar achteren stond. Bij de 2e poging was Kamps onverbiddelijk. Met een droge knal zag hij de bal, via een verdediger, in het doel van EZC verdwijnen. Met nog 15 minuten te spelen was het duidelijk dat BAS voor de winst wilde gaan. Tien minuten voor tijd deed trainer Kragt een gouden wissel en kwam Erwin ten Cate in het veld. In nog geen 15 seconden betaalde hij de wisselbeurt dubbel en dwars terug. Een steekbal van Marco Lek op Marco Westerhof zorgde voor een strakke voorzet, die door de invaller ten Cate werd binnengetikt.

EZC probeerde in de laatste fase nog voor gevaar te zorgen, maar verder dan een paar vrije trappen kwam de ploeg niet.

Goede zaken
De trainer van BAS was na afloop toch tevreden "Ondanks dat het spel niet al te best was, ben ik blij met de punten. Men zegt tenslotte niet voor niets dat als je dit soort wedstrijden weet te winnen, je met goed spel nog voor mooie verrassingen kuntn zorgen", aldus de trainer.

Volgende week speelt BAS de thuiswedstrijd tegen, het goed aan de competitie begonnen, Stroe.