BAS 1 - Stroe 1 : 2-1

BAS 1 2 - 1  Stroe 1
13-11-2004

BAS stoomt op

Het was wederom een flinterdunne overwinning, dit keer tegen Stroe. Net als vorige week wist BAS een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 winst.

Het blijkt toch vaak: BAS heeft moeite met het scherp starten aan een wedstrijd. Zaterdag was dat weer het geval. Binnen 5 minuten keek de club tegen een 0-1 achterstand aan. Via een eenvoudige aanval werd de bal vanaf 17 meter knap in het doel geplaatst. Groot winstpunt is echter ook dat BAS bij dit soort situaties niet in paniek raakt, en probeert het spel op te pakken. Overigens viel dit niet mee op het zware veld wat zeer moeilijk bespeelbaar was.

Goed was de 1e helft dan ook niet te noemen. Typerend voor het nivo was dat BAS pas in de 25 minuut de eerste serieuze kans kreeg, maar Gerjan Westerhof schoot voorlangs. Uiteindelijk werd het wel 1-1 vlak voor rust. Westerhof speelde zichzelf knap vrij en ga een prima steekbal op Rolf de Jong. Deze hield het hoofd koel en plaatste de bal in de lange hoek. Even leek BAS zelfs nog op voorsprong te komen, maar de in 1 keer binnengeschoten corner van Gerjan Westerhof werd afgefloten wegens duwen.

Ook de 2e helft maakte BAS het zichzelf weer moeilijk binnen 1 minuut kreeg Stroe de kans van de wedstrijd om zichzelf weer op voorsprong te zetten, maar Schaap redde 2x knap. Vanaf dat moment was er nog maar 1 ploeg die in aanmerking kwam voor de overwinning. Met, ook in de 2e helft, misschien niet het beste voetbal, creeerde BAS toch een aantal kansen, maar Louis de Koeier en Marc Wisse hadden het vizier niet op scherp.

Uiteindelijk kreeg BAS toch loon naar werken. In de 80ste minuut was het wederom een corner van Westerhof die voor gevaar zorgde. De keeper pakte weliswaar in eerste instantie de bal, maar kon deze niet klem houden. Jelle Sybesma stond op de goede plek en tikte de 2-1 binnen.

Weer 3 punten
"Op zo'n zwaar en moeilijk veld, vind ik dat een prima resultaat hebben geboekt. Het is tegen ploegen als Stroe ontzettend lastig, want als de gelijkmaker lang op zich laat wachten, dan wordt het moeilijk", aldus trainer Kragt.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar VEVO, maar schuift BAS inmiddels stiekum op naar de bovenste regionen.