BAS 1 - Prins Bernhard 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1  Prins Bernhard 1
12-3-2005

Overwinning zonder overtuiging

BAS pakte zaterdag de overwinning tegen Prins Bernhard. Met slecht spel werd toch gewonnen. Door het verlies van DSV staat BAS nu alleen aan kop.

Vooraf kon trainer Kragt beschikken over een redelijk complete selectie. Doelman Schaap en Jelle Sybesma waren om uiteenlopende redenen nog niet aanwezig. BAS startte slecht. Binnen no time stond de tot dan toe trotse koploper met 1-0 achter. Een vrije trap werd vanaf de zijkant ingeschoten en verdween dwars door de muur achter de verbouwereerde doelman Daalmeijer.

Even later was Daalmeijer meer dan paraat. Een snelle aanval van de club uit Uddel werd door de doelman knap gered. BAS leek wakker en gaf even gas. Vrij vlot kwam de ploeg op 1-1. Een individuele actie van Marc Wisse zorgde voor de gelijkmaker. BAS drukte door en kwam nauwelijks in de problemen. Een steekbal van Gerjan Westerhof zette dezelfde Wisse vrij voor de doelman. Met een werkelijk schitterende actie lobde hij de bal over de verbouwereerde doelman.

BAS speelde op dat moment al tegen 10 man. Prins Bernhard zag een van de spelers na 2x geel vertrekken. Toen Louis de Koeier ook nog tegen de grasmat ging en Ferry Kamps de, niet terecht gegeven, strafschop benutte leek het pleit beslecht.

Geen schim
In de 2e helft was BAS geen schim van de ploeg voor rust. Veel gepraat maar weinig wol leek het conto te zijn. Het was aan Prins Bernhard te danken dat de stand niet meer veranderde. Ondanks een handvol vrije trappen wist de ploeg maar niet te scoren.

Na afloop kon de teleurstelling weggespoeld worden toen bleek dat DSV met 2-0 verloor van Stroe. BAS is nu alleen koploper. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Elspeet. Bij winst ziet BAS wederom een concurrent verdwijnen in de race om de titel.