VEVO 1 0 - 2  BAS 1
26-3-2005
De Noord, Veesser Enkweg 39 Veessen

Kansenmisfestijn in Veessen

BAS won, maar vraag niet hoe. In een moeizame eerste helft kwam de ploeg een aantal keren goed weg. Een goed kwartier in de 2e helft was voldoende om de ploeg uit Veessen de genadeslag toe te dienen.

Na het verlies tegen Elspeet was het zaak om de boel weer zo snel mogelijk op de rit te krijgen. De wedstrijd tegen het laag geklasseerde VEVO leek daarvoor een perfecte gelegenheid. Vanaf de start had BAS een veldoverwicht zonder echt tot kansen te komen. Aan de andere kant kwam de club een aantal keren goed weg. Geblunder achterin zorgde voor een vrije doorgang, maar Schaap stond goed opgesteld. Even later leek het dan toch mis te gaan voor BAS. Diezelfde Schaap trapte over de bal heen, maar de spits van VEVO legde de bal op de paal.

BAS kwam de eerste helft niet verder dan een kans van Marc Wisse die zichzelf knap vrijspeelde en een aantal schoten van Gerjan Westerhof.

Ander beeld
In de 2e helft onstond er een ander beeld. BAS kwam veel meer aan voetballen toe en creeerde kans op kans. Marco Lek, Jelle Sybesma, Iven van Velde en tot 4x toe Gerjan Westerhof kregen kans op kans, maar verzilverden het niet. VEVO bleef hopen en kreeg zowaar ook nog een aantal kansjes. Schaap bleef echter paraat. Uiteindelijk was het verdediger Ferry Kamps die de verlossende openingstreffer maakte. Een vrije trap werd aangeraakt en Kamps stond op de juiste plaats om de bal tegen de touwen te koppen.

VEVO probeerde wel, maar leek er niet meer echt in te geloven. Toen Marc Wisse, op aangeven van Martijn Steenbeek, de 2-0 maakte, was het echt bekeken.

Door de overwinning houdt BAS zicht op het kampioenschap en heeft het met 6 wedstrijden voor de boeg, alles nog in eigen hand.